Simon Fagerland Wage (t.v.) sammen med pappa Werner Waage.

– Det er en "geekete" hobby

Skrevet av Ann Kristin Andreassen
25.09.2016 13:00 - OPPDATERT 25.09.2016 15:00

SKUDENESHAVN: Hensikten med festivalen er å prøve å få ungdommen bort fra dataspill og prøve å få dem til å skape noe uten bruk av PC. På programmet sto montering av miniatyrer, maling og strategispill.

– Det er mange som sitter mye med dette på data og andre typer spill, men her får de praktisere det mer, forteller Dagfinn Erland som er med og arrangerer festivalen sammen med Handlehuset i Skudeneshavn.

Både N.O.M.A.D Spillklubb og Karmøy Spillklubb var representert med sine medlemmer. Erland er overrasket over hvor mange som tok turen til festivalen i løpet av de to dagene festivalen ble arrangert.

– Det har vært mer folk innom enn vi hadde trodd, så det har gått over all forventning. Folk har kommet bort til meg og fortalt at det har vært årets beste dag.

Sosialt

Hver søndag samles N.O.M.A.D Spillklubb seg i Bleikemyr Bydelshus for å spille miniatyrspill. På en god dag er de rundt ti personer.

– Vi besøker festivaler som dette for å eksponere spillhobbyen. Vi kunne tenke oss å ha flere med, for jo flere spillere jo bedre, forteller John Ivan Wiik, leder i N.O.M.A.D Spillklubb.

– Hva er det som fenger med denne hobbyen?

– Det er jo veldig sosialt, men det er en tredelt hobby. Spillingen er en ting, men en annen ting er malingen og byggingen. Mange av oss har hatt byggesett som hobby før som for eksempel modelljernbane, men dette involverer så mye mer. Du lærer nye ting også. Vi har et spill som handler om andre verdenskrig, så det har et historisk spektor også. Jeg har lært utrolig mye om andre verdenskrig etter at jeg begynte med dette.

"Geekete"

Lars Audun Ragnvaldjord fra Karmøy Spillklubb har drevet med miniatyrspill i 25 år.

– Nå spiller vi Star Wars X-Wing. Dette er jo en "geekete" hobby som innebærer både maling, spilling og figurer. Vi driver også med rollespill, miniatyrspill og brettspill. Det er veldig sosialt for man sitter ikke foran PC-en hele tiden.

 

Les mer om:

Karmoynytt