Bandet Tredjeprøve med Eivind Bjørnevåg Helgeland.

– Det er ekstra stas for meg

Skrevet av Kent Olsen
19.08.2018 07:43 - OPPDATERT 19.08.2018 09:43

AMANDASHOWET: Under lørdagens Amandashow stod bandet Tredjeprøve, med haugesunderen Eivind Bjørnevåg Helgeland på gitar, på scenen og fremførte en låt om Ingar Helge Gimle til tommel opp fra skuespilleren selv.

– Det var litt hysj hysj, så det ble en oppbygning til en overraskelse. Vi ble veldig glade for responsen vi fikk fra ham, forteller Helgeland.

Det å få spille i sin hjemby og på Amandashowet, samt få sin TV-debut er noe Helgeland sent vil glemme.

– Det er ekstra stas for meg. Noe av det som jeg synes var kjekkest var at når Petter (Holthe Hanssen, vokalist) sa at vi skulle spille på Amandashowet så skulle vi få bo på hotell i Haugesund. Det er noe jeg aldri har hatt grunn til å gjøre, sier Helgeland.

– Hvordan har du utnyttet det da?

– Her er det både hotellfrokost og godt lag og hele pakken, så jeg har kost meg gløgg i hjel. Det har vært en kjempefin opplevelse, sier han.

Taktisk bakvei

Det uerfarne bandet fikk i oppdrag å hedre Gimle, som vant beste mannlige birolle for sitt bidrag i filmen Rett Vest.

– Vi har hatt han i tankene lenge, men å få lov til å gjøre det på TV og hedre noen på scenen er fantastisk, sier vokalist Petter.

LES OGSÅ: Andrea Berntzen vant beste kvinnelige skuespiller - se alle vinnerne

Selv om de var nervøse i forkant av showet, så mener de selv at de har tatt en taktisk bakvei for å få spille på showet.

– Jeg føler at Amandaprisen ikke hadde noe valg egentlig. Når de skal finne musikkinnslag og det finnes et band som synger om norske skuespillere, så føler jeg at vi har tatt en taktisk bakvei, sier Petter.

– Så dere er selvskrevne på showet fremover?

– Med fare for å høre «cocky» ut så burde det vært sånn, sier Petter før de begge bryter ut i latter.

LES OGSÅ: Stjernene inntok den røde løperen

Les alt om:

Kultur