Ingunn D. Nordbø i komiteen og initiativtaker Børge Skeiseid ser frem til den 9. Sandvedagen.

- Det er bygdefolket sin dag

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
28.08.2019 19:29 - OPPDATERT 28.08.2019 19:51

Lørdag arrangeres Sandvedagen for 9. gang.

SANDVE: Etter at festivalen hadde ett opphold i fjor er det nok en gang duket for Sandvedag på kaien på Sandve. 

- Nå skal vi prøve å ha annethvert år. Det er litt lettere da, for det er mye arbeid, forteller Ingunn D. Nordbø i komiteen. 

Ideen om å arrangere egen dag for bygda kom først under et møte på Sandve Forum for flere år siden. Etter det ble dagen en realitet. 

- Da var det Bjørn Opheim og Børge Skeiseid som fant på at vi måtte lage til noe her på Sandve. Etter det har det bare «ete på seg». 

Samler bygda 
På lørdag vil det være fullt program nede på kaien. Komiteen lokker blant annet med utstillere, mat, aktiviteter, konserter, og besøk av gamle trebåter. Målet er at alle skal få en innholdsrik og god dag. 

- Vi synes jo dette er kjekt, det er jo for å samle bygda. Utflytterne fra bygda kommer jo tilbake til Sandvedagem. Jeg tror nesten vi ikke hadde trengt musikk eller noe, for de synes det er kjempekjekt bare det å møtes og spise god mat, forteller Ingunn. 

Hun forteller at komiteen merker en økning av utstillere som har lyst å stille, og at flere utstillere må stå i samme sjøhus for å få plass til alle. 

- Det bare vokser og vokser. Dette året har vi mange utstillere. Vi prøver å få plass til alle i sjøhusene, men det er ikke alltid like lett, for det er jo ikke så mange sjøhus, sier hun lattermildt. 

(Saken fortsetter under bildet.)


Arkivfoto fra Sandvedagen 2017. Vanntrampolinen har blitt særdeles populær etter at den dukket opp i havnebassenget.
Komiteen bak har fokus på at dagen skal være barna sin dag. Dette gjenspeiles både i mange av aktivitetene på selve dagen, men også i hva overskuddet blir brukt til i etterkant. For de er det viktig å skape aktivitet i bygda. 

- Vi har litt av hvert vi har vært med på. Vi var med å kjøpte vanntrampolinen med Sandve Forum, vi var med på å sponse når det var ungdomsklubb, så har vi bidratt til kjøkken og hagebord ved skolen. Så vi prøver å gi tilbake til bygda.

Mange frivillige i sving
Den siste uken har flere frivillige stått på for å få alt klart til helgen. Nå gjenstår siste rest før det braker løs på lørdag. 

- Denne uken har de ryddet hele kaien. Blant annet så har Bårdsen feiet hele kaien slik at den blir fin. Så skal vi sette opp telter og slikt i dag. Nå gjenstår det bare å få alt på plass, smiler Nordbø. 

(Saken fortsetter under bildet.)


Flere stilte til dugnad onsdag kveld for å rigge til scene og telt. 
Hun skryter av innsatsen til innbyggerne i bygda, og forteller om frivillige som takker ja med en gang de blir spurt. 

- Vi er fire i komiteen, så har vi familie og barn som er med, og så er bygdafolket med. De sier aldri nei om man spør om de vil være med på dugnad. Nå er det for eksempel 30 stykk som er med og baker kaker, fortsetter hun. 

Dårlige værmeldinger skremmer ikke Nordbø, hun har troen på at dagen blir en suksess uansett vær. 

- De har meldt dårlig vær, men vi pleier å være heldige. Tidligere har det regnet litt før det starter, så skinner det opp, og i sekstiden kommer regnet igjen. Så vi er for det meste heldige, smiler hun optimistisk.