Illustrasjonsbilde: Cowi

«Det er Berdinesen og Mikkelsen som bør roe seg ned»

Skrevet av Arne Eide
26.03.2020 23:20

LESERINNLEGG: Forslaget til Robin Hult inneholdt en avgift fra 25-50-75 til 100 kroner. Det står tydelig i forslaget. Det er også slik at det er gratis å kjøre tunnelen i dette tidsrommet. Dette er et forslag for å bedre fremkommeligheten og miljøbelastning på kort sikt. Det er innført rushtidsavgifter flere andre steder i landet med godt resultat. Det er jo flere miljøpartier som fremmer disse forslagene andre steder, da fremstår det jo noe merkelig at Berdinesen og Mikkelsen står for noe helt annet. De er uryddige når de kun tar med 100 kroner og ikke nevner det andre. Ingen vet hvordan den videre saksbehandlingen blir i forhold til finansiering av omkjøringsveien, men at det vil bli jobbet for å den realisert, det er vel alle inneforstått med? 

Det er veldig mange saker en er uenig om, hvor en blir del av et mindretall, da skal en vise hva som bor i en og akseptere nederlaget og gå videre. Det tror vi kan bli veldig vanskelig for Berdinesen og Mikkelsen når de legger ned så mye prestisje og arbeid i dette.

Som innsenderne skriver foreslo Robin Hult dette som privatperson, det står også tydelig i Haugesunds Avis. At Berdinesen og Mikkelsen i utgangspunktet koblet dette opp til AP er for såvidt ikke noe mer enn en skal forvente, men Robin Hult har også selv gått ut og presisert at dette ikke APs offisielle forslag. 

Vi som er aktive i foreningen JA til ny hovedvei på Karmøy oppfatter innlegget fra dem som et eneste stort kollektivt personangrep på alle JA-medlemmer som har ytret oss mot dem. Og hva mener de med "ulike medier på Haugalandet" - så langt vi har fått med oss så har hele den diskusjonen forgått på ett sted - i kommentarfeltet hos H-avis.

Forøvrig - når Berdinesen og Mikkelsen nevner så mange forskjellige "argumenter" - hva gjør de selv med siste setning:

'Vi kan for øvrig tilby organisasjonen «Ja til ny hovedvei på Karmøy» et kurs i retoriske virkemidler og argumentative fallgruver, om de vil det, med påfølgende workshops'.

Bruker de ikke samme teknikker? personargumenter og autoritetsargumenter. De anser seg som bedre enn oss?

Berdinesen og Mikkelsen henviser til at foreningen JA til ny hovedvei på Karmøy må roe seg ned. Vi vet ikke helt hvem som må roe seg ned nå. Dere må iallfall ikke dra inn ordet Tysk propaganda, det er å dra det vel langt! Ingen hos oss har nevnt dette og har tatt slike ord med seg inn i den offentlige debatten. Det var vel Mikkelsen selv som nevnte Korona viruset i sitt diagram bilde? Eller tar vi full stendig feil? De aller fleste stygge kommentarer har kommet i fra NEI-siden, vi har ikke dratt disse frem i full offentlighet. 

Foreningen JA til ny hovedvei fører en saklig debatt, men når vi ser at det går over alle støvlehøyder for å overprøve et demokratisk flertall på Karmøy så sier vi selvfølgelig klart og tydlig fra om dette til de som prøver å ta omkamp på omkamp!

Tror virkelig Berdinesen og Mikkelsen at omkjøringsveien blir lagt død ved et positivt vedtak i departementet? Det blir vel som å tro på JULENISSEN? 

Hvis Berdinesen og Mikkelsen ønsker debatt om noe bør de legge til rette for det på en litt mer ydmyk måte uten å prøve på å drite ut sine meningsmotstandere gang på gang. 

Arne Eide, leder Foreningen JA til ny hovedvei på Karmøy!

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.