Karl Johan Gundersen gleder seg til å ta imot band og andre grupper i storsalen på Karmøy kulturhus. I høst starter han opp med «Kultur på lur» på huset. 

– Det burde absolutt være noe for karmøybuen

Skrevet av Kent Olsen
23.04.2019 09:21 - OPPDATERT 23.04.2019 11:21

KULTUR: Den 26. april står Ole Morten Velde på scenen i Karmøy kulturhus sammen med Munor, lokale musikere og Egil Houeland for å synge, spille og fortelle om livet og karrieren til artisten Roy Orbison.

I mai i fjor fikk en fullsatt Festiviteten i Haugesund oppleve showet, som fikk gode tilbakemeldinger, og kulturhussjef Karl Johan Gundersen er glad for at stykket nå kommer til Karmøy kulturhus.

– Han er kjent for en fantastisk stemme. Jeg så dokumentaren som er laget om Travelling Wildburys. Der pratet de andre om Roy Orbison som var gått bort, og alle var skjønt enige om at den stemmeprakten hans var helt formidabel, forteller Gundersen.

Og det er operasanger Velde som får æren av å synge låtene.

– Han er i Roy Orbison sine sko. Han har jo en stemme som matcher dette. Jeg har hørt noen klipp, og det er helt supert, så dette blir bra, forklarer Gundersen og fortsetter:

– Han har med seg et glimrende band med flinke, lokale musikere. Han har også fått med seg Munor på strykere og treblåsere. I tillegg er Egil Houeland med og skal knytte dette sammen med små intervjuer med Morten der de tar for seg karrieren til Roy Orbison.

Begynner å ta av med billettsalget

Orbison er kjent med sanger som «Handle with Care», «End of the Line» og «Pretty Woman», og Gundersen har tro på at dette kan appellere til karmøybuen.

– Vi fikk tilbudet om vi ville sette opp dette. Vi har hørt masse skryt fra da det var på Festiviteten. Det burde absolutt være noe for karmøybuen dette også, så vi slo til, slår Gundersen fast.

– Det er masse folk her som har hørt på Roy Orbison opp gjennom tidene og har likt det han har holdt på med, det er jeg overbevist om, avslutter han.

Ole Morten Velde med sitt Roy Orbison-band.

Les alt om:

Kultur Karmoynytt