Gunnvor Helgesen og Terje Runnan i Hinderaker & Visnes Vel.

Denne helgen kommer julenissen til Visnes

Tradisjon tro inviterer Hinderaker & Visnes vel til Jul i Visnes.

VISNES: Hinderaker & Visnes Vel inviterer små og store til Jul i Visnes lørdag og søndag denne helgen. Markedet har blitt en årlig happening i bygda, og en kjær tradisjon for mange. 

– Dette er jo en tradisjon som Rune Håkonsen som hadde kafe her tidligere begynte med. Når han avsluttet tok velforeningen over. Så det er blitt en fin tradisjon, forteller Terje Runnan i Hinderaker & Visnes Vel. 

Et variert utvalg
Foreningen har brukt de siste kveldene til å henge opp julelys og lage til en riktig så koselig julegate nede ved gruveområdet. Nå ser de frem til å ta i mot publikum. 

– Da blir det kafe på grendahuset og utstillere i kjelleren. Så låner vi Magasingården av Karmøy kommune, så det blir salgsutstillinger der også. 

Tidligere år har det blitt solgt alt fra spekemat og lefser til håndarbeid, og også dette året lover arrangørene mye forskjellig. 

– Når det kommer til håndarbeid så er det ikke bare plagg og slikt, men også mye figurer og nisser, sier Runnan og fortsetter: – Og Haugaland videregående skole avdeling Visnes skal også ha en egen bod.  De har etablert en egen elevbedrift hvor de lager forskjellig benker og slikt. 

Gikk fra en til to dager
Tidligere gikk markedet kun over en dag, men arrangørene har sett seg nødt til å utvide markedet fra en dag til to, dette etter ønske fra både utstillere og publikum. 

– Tidligere hadde vi kun en dag, men da ble det litt mye arbeid for utstillerne og det var ønskelig med to dager. Det var også et ønske fra publikum, slik at de skulle få med seg mer, forteller Terje.

Markedet holder åpent fra klokken 12:00-17:00 både søndag og lørdag, og er man heldig treffer man på julenissen og hans hjelper.

[annonse]
– Mellom klokken 13:00 og 16:00 kommer nissen. Nytt for i år blir at nissens hjelper også er med.