Innehaver av M&D Invest AS, Kjetil Østebø Steinsland med bilen har tror vil bli en stor slager i tiden fremover.

– Den kommer til å bli en slager

Skrevet av Øystein Merkesvik
18.04.2019 09:31 - OPPDATERT 18.04.2019 11:31

VEAVÅGEN: Innehaver av M&D Invest AS, Kjetil Østebø Steinsland er ikke i tvil. Den lille røde firhjulingen som står plassert utenfor bilbutikken hans på Vea kommer til å bli et vanlig syn på veiene i tiden fremover. 

– Den kommer til å bli en slager, fastslår han ovenfor Karmøynytt.

Ved første øyekast ser det knapt ut til at det kan sitte et voksent menneske i kjøretøyet. Men EL-bilen som har navnet Citi Spirit har to seter, bagasjeplass, panoramatak, GPS, ryggekamera og elektriske vinduer, alt sammen som standard. Viktigst av alt;

Man slipper å betale bompenger når det nå innføres avgift også for EL-biler i Haugalandspakken.

– Når de gjør om på bompengene og man må betale for EL-bil så vil denne gå gratis gjennom bommene fordi den er registrert som motorsykkel, forklarer han.

(Saken fortsetter under bildet)

Bilen er registrert for to voksne personer.

Sikret agentur

For halvannen uke siden skrev Kjetil Østebø Steinsland kontrakt med den norske importøren av disse bilene og har sikret seg agentur på salg fra Stord og til og med Stavanger. Allerede er en bil solgt og er klar til å rulle ut på lokale veier. 

– Han som kjøpte den første skal begynne å pendle og hadde sett at man nå skal måtte betale for EL-bil i bomstasjonene. Han mente dette var et rimelig alternativ, sier selgeren.

Allsidig bruk

Bilen som har en rekkevidde på 160 kilometer er registrert for å kunne kjøre på motorvei, og har en toppfart på 80 kilometer i timen.

– Jeg har stor tro på at det vil være et perfekt kjøretøy for konsulenter, hjemmetjenesten eller for dem som trenger firmabil, sier han.

Østebø Steinsland forteller at det også vil komme en varebil-utgave om ikke lenge, noe han tror vil slå an hos flere yrkesgrupper.

Utrykningskjøretøy

Prisen på bilen er like i underkant av 130.000 kroner og kjøretøyet kan i følge selger lades i vanlig stikkontakt.

Citi Spirit er produsert i Korea, og er blant annet tatt i bruk som utrykningskjøretøy for leger i Israel.

– Jeg ble fortalt at like etter at bilene var levert, så var det en lege som rykket ut til en ulykke i Jerusalem. Den var på plass lenge før ambulansen fordi den er så liten at den smetter forbi trafikken, forteller han.

Om nødetatene på Haugalandet vil gå til innkjøp av bilen gjenstår å se. Men at den kommer til å vekke oppsikt på lokale veier i tiden fremover, er det ingen tvil om.

Kjetil Østebø Steinsland satser stort på elektriske kjøretøy og har både mopeder og motorsykler for salg på Vea.

 

 

 

 

 

 

 

Les alt om:

Karmoynytt