Barnehageungene fikk refleksvester i gave.

Delte ut refleksvester til barnehagen

Skrevet av Kent Olsen
20.02.2019 15:30 - OPPDATERT 20.02.2019 16:30

VEA: 112 refleksvester ble delt ut til barna i Espira Sletten barnehage av byggefirmaet Hans J. Rasmussen og Hage & Maskin onsdag.

– Det er for å vise at det er mye støy og bakking og graving her. Ungene må inn når vi sprenger. Det er litt styr rundt å bygge så mange enheter så nærme en barnehage, sier Tormod Ytreland fra Hans J. Rasmussen.

For det er drøye 5 meter mellom barnehage og anlegget.

– Vi er avhengige av at de er med og samarbeider på dette, og de har vært greie så langt, så da er det greit å gi litt tilbake. Det blir en lang prosess. Vi skal bygge her i nesten et år, så da er det greit å starte et godt samarbeid, sier Ytreland videre.

Han prøvde seg også på en liten opplæring foran barnehagen.

– Det gikk litt på hvor viktig det er å passe seg for de store kjøretøyene. De ser jo ikke ungene i verste fall. Vi prøver å unngå alt sånn av skader, for det er jo katastrofe hvis noe sånt skulle skje, sier han.

Populært prosjekt

Han har stor tro på prosjektet på 13 eneboliger, som skal stå ferdig om rundt et år.

– Vi kom over tomten og så litt på hva vi kan få til her. Vi følte at vi traff bra og det viser salget også. Vi har solgt åtte av 13 boliger bare i januar, så vi regner med at resten går ganske kjapt, forteller han.

God kontakt

Leder på avdelingen Skolespirene, Kristine Fagerland, forteller at en har hatt god kontakt med utbyggerne om byggeprosjektet, og satte pris på gaven ungene fikk.

– Det tror jeg ungene satte veldig stor pris på. De var litt overrasket faktisk, sier hun.

– Det er stor trafikk nå i forhold til hva det pleier å være.  Til vanlig er det kun i levering o henting det er trafikk egentlig. Men de har vært voldsomt flinke på å sakke ned farten. Jeg tror de er voldsomt bevisste på det selv, og vi er bevisste på å vise frem og fortelle litt om fart og tyngde slik at de forstår konsekvensene, fortsetter hun, og legger til at de skal snakke om hvorfor de har fått refleksvestene og hvor viktig det er å bruke dem under lunsjen.

Tormod Ytreland fra Hans J. Rasmussen holdt en liten presentasjon av maskinene.

Les mer om:

Karmoynytt