Colleths. Foto: Grethe Nygaard.

Debuterer på scenen i kveld

Skrevet av Kent Olsen
25.10.2019 13:52 - OPPDATERT 25.10.2019 14:35

Bandet Colleths fra Haugalandet har eksistert i snart fire år, men det er først nå de tar det store steget opp på scenen.

KULTUR: Bandet Colleths har lenge holdt seg inne på øvingsrommet og skrudd låter sakte men sikkert sammen. Fredag er de endelig klare til å vise seg frem når de entrer scenen på Flytten i Haugesund.

Karmøynytt har tatt en prat med vokalist Tina Spångberg fra Vormedal.

– Det veksler veldig med å være nervøs, men så gleder jeg meg veldig også. Det er kjempespennende og litt skummelt. Vi vet jo ikke helt hvordan det funker når vi kommer live. Det er noe med å øve seg på det også. Alle har spilt live før, men som band blir det første gang nå på fredag, forteller hun.

Det var gjennom en Facebook-gruppe hun fant bandets gitarist (Erlend Stenvoll) og trommis (Tor Arne Steen Kallevik), og ballen begynte som smått å rulle.

– Jeg følte meg veldig godt mottatt, ikke minst med tekstene og låtforslagene. De videreutviklet og ferdigstilte noen av mine skisser, slik at de nå har fått en kanal ut. Det hadde ikke skjedd uten dem, forteller hun.

Dialekt og egne låter

Hun fortelle at bandet ikke spiller coverlåter, og heller fokuserer på å skape noe eget.

– Jeg tror vi er veldig enige om det. Vi har aldri villet gjort noe cover eller gjort slike ting, selv om det kan også være gøy og givende. Vår målsetning er å skape noe. Det blir en del kompromisser, men sammen så lager vi vår egen sound og skaper vårt eget lille univers, forteller Spångberg.

At låtene er på dialekt skjedde med en tilfeldighet, men Spångberg tror det har sine fordeler.

– Det er utfordrende, for du må være mer kreativ med språket. Du kan lage egne bilder. Det er mye som er lettere, men på norsk blir det nærmere. Det treffer kanskje litt bedre hos folk. Det blir kanskje litt mer personlig – og skumlere for meg, for det er jeg som for det meste har skrevet tekstene, forteller hun.

Og så kommer det klassiske spørsmålet om hvordan hun vil beskrive musikken:

– Det er et vanskelig spørsmål. Det er jo i et pop-rock landskap, men også med litt eksperimentelle og litt sære ting innimellom. Vi har prøvd å variere litt også. Noen låter er rene rockelåter, mens andre er litt mer nedpå. Men dette med sjanger er jo litt vanskelig, svarer hun.

Album på gang

Bandet har så langt gitt ut fem låter, men har totalt 10 innspilte låter som blir et selvtitulert album.

– Det er helt ferdig og sendt til trykken, så det nærmer seg release. Det er ikke helt spikret når det er, men det blir før jul, sier hun.