Aslak Rossehaug (Rossman) i Vangen fredag kveld.

– De har fått til noe kult her

Skrevet av Ann Kristin Andreassen
24.08.2018 20:32 - OPPDATERT 24.08.2018 22:32

HAUGESUND: – Publikum får høre det beste vi har ifølge oss selv. Det er noe nytt, men hvis noen har hørt noe fra før, så kommer det også, sier Aslak Rossehaug før han entrer scenen.

Torvastadbuen fronter viserock-bandet Rossman. De har nylig vært ute på turné i Oslo, Kristiansand og i Bø. Lørdag har de sin siste konsert før det bærer videre i studio for å spille inn album.

– Ja, nå skal vi spille ferdig en plate. Så det blir litt singler fremover. Det har vært travelt den siste tiden, men det er dette vi lever for, så det gjør meg ingenting.

– Hvordan er det å være karmøybu i Vangen?

– Det er veldig fint. Jeg er jo mye i Haugesund og føler meg litt som en haugesunder selv om jeg er fra Karmøy.

– Flere av bandene i kveld er jo også fra Karmøy?

– Ja, både Kindred Fever og Fengande Spetakkel er fra Karmøy, så det er veldig stas. Jeg må trekke frem Torvastad Rock City og kulturhuset på Torvastad med Per Steinar Lie i spissen. Dette viser at de har fått til noe bra og at det kommer gode ting ut av det.

– Storkoste meg

Da Den Festivalen i Vangen ble arrangert for første gang i fjor, var Aslak også til stede, men da som publikummer. Det er ingen tvil om hva han synes er kjekkest.

– Å spille! Men jeg storkoste meg i fjor. Da var det til og med verre vær enn i dag. Det var sørpe over alt, men det var bare smil å se hos folk. Den ånden har folk tatt med seg i år også.

Han skryter over festivalen og det pådriverne har fått til.

– Jeg synes det er steinbra. De har fått til noe kult her. Kult at de hyller Haugalandet og at vi får være med.

Les alt om:

Kultur Karmoynytt