Elever på fisketur med besteforeldrene.

Da elevene skulle lære om havbruk og sjømat engasjerte skolen besteforeldrene i undervisningen


KVALAVÅG: Forrige uke hadde elevene i 4 til 7 klassetrinn ved Kvalavåg Montessoriskole sjømat som tema i undervisning, under tittelen «Havets gull - magen full»

I den forbindelse engasjerte skolen besteforeldrene til elevene som bidro med både fisketurer og produksjon av fiskemat.

– Daglig har fiskebåter med tre besteforeldre tatt dem ut på sjøen for å sette og dra teiner, ruser og garn i tillegg til å fiske. Vi har fått krabbe, sei og torsk, sier Siv Anett Sande som er inspektør og kontaktlærer ved skolen. 

Hun forteller at barna har vært full av begeistring og svært lærevillige underveis.

– Vi testet ut om vi kunne lese gjennom linsa i fiskens øye og så hvordan gjellene forandret seg fra å være i luft til å være i vann. Hos Karmsund Folkemuseum og Karmøy Fiskerimuseum har vi fått høre om fiske før i tida og utviklingen frem til idag. Elevene har lært om fiskens biologi og forsket på en selvvalgt havart. Havkunst ble det av melkekorker og skjell, forklarer hun. 

Her studeres fangsten som ble tatt i skjærgården utenfor Kvalavåg.

Lagde egen restaurant

På skolekjøkkenet har det blitt mange godsaker ut av fisketuren med bestefedrene forrige uke. Der har to bestemødre stilt opp og fortalt om hvordan de benyttet fisken i maten, og lærte elevene å lage både fiskekaker og fiskeboller.

– Sammen med krabbesalat ble dette servert til skolens elever og hjelpere gjennom uka på Restaurant Kvalavåg Ocean. Vi har også hatt flott omvisning på Åkra Sjømat hvor vi fikk se dagens sjømat legges i disken og smake på ferske reker og fiskekaker, sier en godt fornøyd kontaktlærer. 

Bestemødre stilte opp på skolekjøkkenet og lærte blant annet hvordan man lager hjemmelagde fiskekaker.

Les mer om:

Karmoynytt