Denne gjengen er klare for å lage et digitalt 17.mai tog. Bak f.v.: Cindy Torgersen Jensen, Sigve Medhaug, Kjell Mannes. Foran f.v.: Leander Torgersen Svendsen ( Grindhaug Skole), Daniel Emil Mannes, Finn Woida og Ingrid Stava (Åkra Skole).

Da det ble klart at det ikke ble noe 17. mai-tog i år, fant de en annen løsning

Skrevet av Ann Margit Grønstad
14.05.2020 08:39 - OPPDATERT 14.05.2020 09:22

17. mai-togene fra Åkra, Grindhaug og Ådland skole har alltid møtt hverandre og avsluttet sammen ved Åkra kirke. Siden dette ikke er mulig i år, skal skolene gå sammen i et litt annerledes tog.

ÅKRA: Da FAU ved Ådland skole skjønte at det ikke ble noe 17. mai-tog i år, gikk de i tenkeboksen. 

— Vi diskuterte litt rundt hvordan vi skulle håndtere 17. mai, og var usikre på retningslinjene. Noe av det store med 17. mai er gleden til barna og å se begeistringen når de går i tog. Da vi så hvilken vei det gikk, tok vi kontakt med de andre skolene om å få til et digitalt tog. De tre skolene har alltid møtt hverandre på Åkra 17. mai, så det var naturlig å gå sammen om dette også, sier FAU -nestleder ved Ådland skole, Sigve Medhaug. 

I samarbeid med representanter fra FAU og 17. mai-komiteen ved Åkra skole og Grindhaug skole, startet så planleggingen av det alternative 17.mai-toget. 

— Det er første året det ikke blir noe tog. Det blir en stille feiring, og da må vi lage liv digitalt. Vi har invitert alle klassene til å komme med bidrag, som heiarop, dikt og taler. TM produksjon skal deretter sette sammen bidragene til en film, og vi har fått midler til dette i gave fra Skudenes & Aakra Sparebank, forteller Cindy Torgersen Jensen i FAU ved Grindhaug skole.

«Toget» går på Karmøynytt

Initiativtakerene ved de tre skolene synes det er sporty av både skole og lærerstab å lage disse bidragene midt i en ellers travel skolehverdag, noe de setter pris på. 

— Det blir et historisk 17. mai på mange måter. Mye av det vi gjør for tiden er digitalt, og i tråd med det vi kommer til å huske fra denne tiden. Det vi lager digitalt nå, kan vi også ta tilbake senere og se på, sier Mannes, som tror det er kjekt for ungene å få være med på noe når feiringen av nasjonaldagen ikke blir helt som til vanlig.

Bidragene har initiativtakerne enda ikke sett selv, og de forteller at de gleder seg og venter i spenning på «toget» som går eksklusivt på Karmøynytt klokken 09.45 17. mai. Sendingen vil være tilgjengelig for å sees om igjen.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.