Karmøynytt-gjengen. F.v.: Daglig leder Anne Bjelland Amdal, konstituert redaktør Ann Margit Grønstad, innholdsprodusent Camilla Sørensen Wik og journalist Ole Johannes Ferkingstad.
SPALTÅ:

«Da denne mailen datt inn i innboksen vår, sto jubelen i taket»

– Vi klarte det!


Karmøynytt gikk over fra gratis papiravis til å bli en digital satsning i 2019. Det er ingen hemmelighet at det har vært tøffe tak.

Store deler av den tiden vi har hatt denne nye satsningen, har det vært en pandemi, med de utfordringene og begrensingene det har gitt oss. Vi har også hatt knapt med ressurser.

Vi har likevel prøvd å utnytte disse på best mulig vis. Vi har strukket oss så langt vi har kunnet, og utover normal arbeidstid, for å gi karmøybuen nyhets -og aktualitetsstoff.

Likevel har vi sett at dette ikke har vært nok. Vi skulle gjerne hatt med oss alt som skjer på Karmøy til enhver tid, noe som ikke har vært mulig med kun to journaliststillinger. Uten kveldsvakter og uten helgevikarer. 

For vi journalister er også bare mennesker som har et liv utenom tastaturet. Frustrerende å ikke kunne være over alt, og til enhver tid? Ja, så absolutt. For vi vil jo så gjerne. 

Og det har vært mye hard jobbing med ett mål for øyet. Et mål som gir oss mulighet til å bli enda bedre og få mer innhold. Et mål som sikrer mediemangfold i regionen. Et mål som gir oss mulighet til å jobbe med vår store lidenskap; å skrive om Karmøy for karmøybuen. 

Og det målet har vært pressestøtte. 

Det kom et avslag på søknaden om støtten i 2020, og ventetiden på svaret på årets søknad har vært vanskelig. Har vi en jobb å gå til hvis vi ikke får støtten? Får vi fortsette med vår store lidenskap? 

Plutselig datt det inn en mail torsdag klokken 11.06 fra Medietilsynet. 

«Medietilsynet har vurdert nye søkere: Avisene Varden, Karmøynytt, Stord24, Nidaros og Subjekt er nye støttemottakere».

Endelig. Jubelen sto i taket, både i våre lokaler på Åkra, og rundt om på hjemmekontorene.

Vi klarte det!

At vi nå er tildelt pressestøtte, beviser ikke bare at vi oppfyller de gjeldende kravene for å motta en slik støtte, som blant annet et visst antall abonnenter, saker og en variasjon i innhold.

Det beviser også at innholdet vi lager, er godt journalistisk arbeid av alle i staben, og at vi produserer nyhets- og aktualitetsinnhold til glede og nytte for innbyggerne i Karmøy kommune.

Med pressestøtten er de fire arbeidsplassene våre sikret i lang tid, og i tillegg får vi nå mulighet til å utvide den redaksjonelle staben, slik at vi kan være enda mer til stede der det skjer, og produsere enda mer redaksjonelt innhold. 

Vi gleder oss til fortsettelsen, og vi håper at vi har med oss både «gamle» og nye lesere på vår reise videre! 

 

Hilsen alle oss i Karmøynytt

Anne Bjelland Amdal, daglig leder

Ann Margit Grønstad, konstituert redaktør

Camilla Sørensen Wik, innholdsprodusent

Ole Johannes Ferkingstad, journalist

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.