VKlima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V). Foto: Annika Byrde / NTB

CO2-avgiften økes med 28 prosent i budsjettforslaget

Regjeringen vil følge opp sin klimaplan med å sette opp CO2-avgiften med 28 prosent. Prisen på bensin og diesel skal ikke lenger skjermes fra økningen.


I forslaget til nytt statsbudsjett økes avgiften fra 591 til 766 kroner i 2022.

– Denne økningen er et kraftig taktskifte i norsk klimapolitikk, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) i en pressemelding.

«Regjeringen ønsker ikke lenger å kompensere økningen i CO2-avgiften med en reduksjon i veibruksavgiften», heter det i pressemeldingen. Dermed blir ikke lenger pumpeprisen skjermet fra avgiftsøkningen.

CO2-avgiften var et av temaene som skapte problemer i samtalene om en mulig ny rødgrønn regjering. Strid om CO2-avgift og kompensering skal ha vært en av grunnene til at SV trakk seg fra samtalene.

Fortsatt knyttes det spenning til hva Ap og Sp har kommet fram til om CO2-avgiften. Sp har tidligere krevd at effekten på pumpeprisen må nulles ut med andre avgiftskutt hvis CO2-avgiften settes opp.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.