Bøkelunden leilighetsbygg. Foto: Garvik Gruppen

– Bidrar til å snu på fraflyttings-trenden

Skrevet av Ann Kristin Andreassen
17.07.2019 21:48 - OPPDATERT 18.07.2019 18:49

Garvik Gruppen skal bygge et stort leilighetsbygg midt i hovedgaten i Kopervik sentrum med utsikt over Vågen. Snart kommer leilighetene ut for salg.

KOPERVIK: Nyheten deler Byen Vår Kopervik på sin Facebook-side onsdag kveld. Leilighetsbygget har fått navnet Bøkelunden og kommer av bøketrærne som omfavner boligprosjektet. 

– Bygging av fint, nytt leilighetsbygg med nye innflyttere ønsker vi bare velkommen til Kopervik. Det bidrar til å snu på fraflyttings-trenden som også potensielt kan styrke handelen og byutviklingen i Kopervik, forteller daglig leder i Byen vår Kopervik, Line Østhus. 

Østhus forteller at de har vært i dialog med daglig leder i Garvik Gruppen for å få bedre innsikt i prosjektet.

– Garvik har fjernet en og en halv leilighet i første etasje for å få rom til et parkområde som skal være til offentlig bruk som overtas av kommunen for drift og vedlikehold. En vil da få muligheten til å gå gjennom i midten av bygget samtidig som man også kan se sjøen fra gatesiden. Det ene lokalet i første etasje er også satt av til næringslokale i planene, sier Østhus.


14 leiligheter

Leilighetene er tilbaketrukket fra gågaten, men har samtidig en urban og sentral beliggenhet.

– Bøkelunden består av 14 flotte leiligheter med tilhørende parkering i underetasjen. Leilighetene er gjennomlyste og har praktisk og funksjonell planløsning. Hver leilighet har to terrasser, en mot nord/vest og en mot sør/øst. Her kan man enten nyte utsikten fra terrassen mot havna og livet der, eller ta inn livet i «bakgården» med bøketrær i et flott uteområde, samt følge med på livet i hovedgaten, opplyser Garvik Gruppen på sine nettsider.

Bøkelunden er et prosjekt hvor det er fokusert på robuste løsninger og smakfulle detaljer tilpasset et godt hverdagsliv. 

Foto: Garvik Gruppen

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.