Vinmonopolet i Kopervik.

Byen Vår Kopervik trekker seg fra saken om Vinmonopolet

Skrevet av Kent Olsen
10.12.2018 14:03 - OPPDATERT 10.12.2018 15:03

KOPERVIK: Byen Vår Kopervik (BvK) kalte torsdag inn til ekstraordinært hastemøte der saken om Vinmonopolet igjen ble tatt opp.

Styret i næringsorganisasjonen har tidligere tatt opp saken om Vinmonopolets ønske om å flytte til Bygnes, og stemte for å stille seg bak Vinmonopolets vurdering av lokalisering i Kopervik, som per dags dato er Bygnes.

Styrevedtaket var ikke forankret blant BvK sine medlemsbedrifter, og styret har fått store reaksjoner fra medlemsbedrifter i sentrum.

Under torsdagens møte ble det bestemt at både styrets siste vedtak og opprinnelige brev fra markedskomitéen i sentrum må trekkes tilbake.

BvK stiller seg dermed nøytrale i saken.

– Styret stemte først frem at vi stilte oss bak Vinmonopolets ønske, at Vinmonopolet selv visste hvor det best egnet seg å være. Vi stemte frem at vi støttet Vinmonopolet om det forble i sentrum hvor det ligger nå, om det flyttet til Bygnes, eller andre steder i Kopervik. På den måten favoriserte vi ingen, skriver daglig leder i Byen Vår Kopervik, Line Østhus, som ønsker å konkretisere at BvK ikke støtter den ene lokasjonen fremfor den andre og at det var det de mente fra begynnelsen av.

– Vi vil ikke favorisere noen ovenfor andre. Alle medlemmene er like viktige for oss, sier Østhus, og viser til en epost sendt til sine medlemsbedrifter.

«Byen Vår Kopervik er en næringsorganisasjon for hele Kopervik, og kan derfor ikke ha part i saker som direkte berører konkurranse mellom medlemmer. For oss er alle medlemmer like viktige. En sak der BvK skal si at det ene medlemmet/gårdeieren/beliggenheten er bedre enn de/det andre, er i utgangspunktet noe BvK ikke ønsker å være involvert i», skriver de i eposten.

Les alt om:

Naeringsliv Karmoynytt