Bruker helgen på LAN-treff

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
28.09.2019 21:28 - OPPDATERT 29.09.2019 10:00

– Hovedmålet er å ha det kjekt, kose oss og få samle ungdommen.

ÅKRA: Fredag inntok 54 «gamere» storsalen på Karmøy Kulturhus. Her rigget de seg opp med skjermer og utstyr, klare for å tilbringe de neste 48 timene sammen med likesinnede. LAN-treffet er nummer to i rekken i regi av ungdomsklubben Down Under, og det var ungdomsstyret i klubben som tok initiativ til det gjeve arrangementet.  

– Vi hadde LAN i fjor også. Det er litt for å få arrangert et større arrangement for ungdommen utenom de normale klubbkveldene, forteller Ingrid Risdal Liknes i styret og fortsetter: - LAN er jo veldig populært blant de ungdommene som pleier å gå på klubben. Så da prøvde vi på et lite i fjor, så ble det litt større i år siden vi fikk mer midler.

(Saken fortsetter under bildet.) 


Når arrangementet nådde 54 påmeldte, måtte styret stoppe påmeldingen, da var det fullt. 
I fjor hadde de treffet nede i kjelleren, i år har de utvidet til storsalen. Treffet har blitt så populært at de måtte se seg nødt til å stoppe påmeldingen. 

– Vi har fylt opp lokalet og måtte stenge påmeldingen fordi det ble så mange. Så det har vært ganske bra oppmøte, smiler gjengen i styret fornøyd. 

Et sosialt samlingssted
Målet er at de som deltar skal få en minnerik og gøyal helg, hvor både gaming, konkurranser og det sosiale står i fokus. Men styret legger ikke skjul på at de håper treffet kan være med å introdusere flere ungdommer for klubben. 

– Hovedmålet er å ha det kjekt, kose oss og få samle ungdommen. Men det blir også en god promotering for klubben, for de får jo sitt klubblokalet og hvem som jobber her. Så det er et stort pluss.

(Saken fortsetter under bildet.) 


Konkurranseinstinktet kicket inn hos flere da det ble avholdt konkurranse på scenen.
Flere ansatte på kulturhuset er også tilstede under helgens treff og Glenn Roger Mardal skryter over innsatsen de driftige ungdommene i Down Under har lagt ned i treffet. 

– Vi har et ungdomsstyret i ungdomsklubben som er initiativtakerne til dette. Vi som jobber her tilrettelegger bare etter hva de ønsker. Vi har satt oss ned med de og skrevet søknad på prosjektet, satt opp budsjett sammen med dem og slikt, men de er med på hele prosessen, smiler han.


Bakerst fra venstre: Glenn Roger Mardal, og representanter fra ungdomsstyret i Down Under; Ferdinand Vea Larsen, Leif Osmundsen, Ruben Hauge Olsen, Ingrid Risdal Liknes og Ann Helen Fagerland.