Ansvarlig redaktør, Kent Olsen.

«Bruk den verdifulle juletiden godt»

Juletida er den varmeste tiden på året.

LEDER: Akkurat nå sitter jeg med reinsdyrgevir på hodet og grønne julebriller på kontoret. Daglig leder prøver hardt å få meg i julestemning, få dager før den store kvelden kommer. Grunnen er kanskje min egen selvoppnevnte tittel som grinch, eller min til tider uholdbare klaging på alt som må gjøres før jul.

Jeg har enda til gode å handle julegaver. Fortsetter tradisjonen fra tidligere år så blir nok handelen et eneste stort krampetrekk helt på tampen – ideelt sett på lille julaften – men det kan også skje på selve julaften. Pakkene blir pakket ut knappe timen før gjestene kommer.

Som vegetarianer er det også en del organisering med tanke på mat – altså nok en ting som må gjøres. Når jeg en dag får unger så vet jeg ikke hvordan denne høytiden (og andre) kommer til å gå. Katten varer forhåpentligvis et par år til.

Men sett bort fra min ovennevnte klaging (og jeg har bare så vidt begynt), så er det mye fint som skjer i disse juletider også. Det gjøres utrolig mye bra arbeid blant frivillige som ønsker å ta i et ekstra tak for de mer vanskeligstilte i vårt samfunn. Med det så blir denne kalde årstiden et par gode grader varmere.

I mitt desperate jag etter å finne gode julegaver møter jeg også på flere venner og bekjente på Haugalandets kjøpesentre. Det blir fort litt prating med de som har tid til å stoppe opp, og det avsluttes som regel med et vennlig «god jul». Om det er lykkeønskninger eller ikke er vanskelig å tolke, men jeg skjønner at det kommer fra et godt sted inne i hjertet.

Da jeg var liten så var alle pakkene under juletreet det største høydepunktet på julaften. Det er det fortsatt for de mange små i hjem rundt på Karmøy og ellers i landet. Ettersom årene går skifter det for mange over til maten og den gode praten. Det å samles i jula og bruke den verdifulle tiden på hverandre, er kanskje det som varmer aller mest. Det er en gave som ikke kan måles i antall pakker eller kroner.

God jul!