Britene rulet på Garpaskjær

Skrevet av redaksjon
23.07.2015 14:43 - OPPDATERT 23.07.2015 16:43

CRUISE: Du synes nesten du hører Rule Britannia, i det du skimter det over 70 meter høye skipet fra langt oppe i Skjoldavegen. Det flunkende nye cruiseskipet «Britannia», som ble døpt av dronning Elisabeth i vår, har tatt med seg i underkant av 4000 engelske passasjerer og slått alle tidligere rekorder på Garpaskjærskaien.

- Vi har hatt noe større skip i opplag på Fosen, men jeg har ikke hørt om noe større skip her inn, sier havnedirektør Tore Gautesen.

Varaordfører Sven Olsen ønsket skipet velkommen og utvekslet plaketter med kapteinen.

- For et fantastisk flott skip, utbrøt Olsen i etterkant. Her kommer ikke passasjerene til å kjede seg. 

- Apropos kjede, hvordan er det å gå med kjede og utveksle hilsener på engelsk?

- Kjedet går greit, men det er verre med engelsken, ler Olsen. 

Det merkes at «Britannia» er britisk, og ikke amerikansk. Det er mindre fornøyelsespark-aktig, med en noe mer nedtonet, men herskapelig eleganse over alle de 19 dekkene.

- Ja, skipet er designet for britiske passasjerer, smiler Paul Brown, kapteinen som mønstret på  da dronningen døpte "Britannia" i mars. - Jeg er veldig stolt av det. 

Haugesund ny av året

Rederiet P&O Cruises har tidligere lagt til i Bergen og Stavanger, Haugesund er en ny destinasjon fra juni.

- Jeg tror de på broen syntes det var spektakulært, sier statslos Modleif Hansen, som geleiedet skipet inn til kai i morges. 

Passasjerene som ikke dristet seg til et bad på øvre dekk, ble busset over Risøybrua. Men mange nøyde seg med en halv dags utflukt. Maten er mer enn halve føde ombord i et cruiseskip.

- Ja, nå skal vi ha lunsj, sier ekteparet Dorothy og Brian Allan, i det de kommer tilbake fra en utflukt til Arquebus i Førresfjorden.  

- Vi kan spise døgnet rundt, ler Brian. - Ja, men vi gjør det ikke, poengterer Dorothy på hustruers vis.