Foto: HBR

Brannvesenet med oppfordring

Skrevet av Kent Olsen
16.04.2020 09:20

15. april trådte forbudet mot å gjøre opp ild i, eller i nærheten av, skog og annen utmark. Forbudet gjelder frem til 15. september.

BRANN: – Selv om forbudet gjelder skog og utmark, er det en sterk oppfordring til å ikke gjennomføre brenning i det hele tatt, skriver informasjonskoordinator Morten Svandal i en pressemelding fra Haugaland brann og redning IKS.

Som følge av situasjonen med korona jobber brannvesenet aktivt med å redusere antall utrykninger.

– En enkelt utrykning kan medføre at alle ansatte på den stasjonen havner i karantene og det er ikke disponible mannskap til andre oppdrag, forklarer Svandal, som informerer at det er ventet en nasjonal presisering på bålforbudet om kort tid.

– Vi ønsker likevel ikke å ta livsmotet fra folk på Haugalandet som ønsker å grille eller gjøre andre nødvendige aktiviteter som medfører bruk av ild. Vi ber om at dette gjøres i områder som ikke er en del av forbudet samt at det gjøres på en brannsikker og trygg måte, sier han, og legger til:

– Da ønsker vi alle en god og fin vår og vi i Haugaland brann og redning IKS håper å kunne nyte et glass limonade på terrassen og spille boccia med barna i hagen når det blir fine vårdager, og ikke springe rundt med skogbrannutstyr og stoppe flammefronter. Bruk sunn fornuft og søk råd om du er usikker.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.