Brann i bygg i Kopervik sentrum

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
28.09.2019 06:56 - OPPDATERT 28.09.2019 07:14

Har holdt på med slukningsarbeid i flere timer.

KOPERVIK: Klokken 01:03 i natt fikk politiet melding om en brann i Kopervik sentrum. 

– Brannen er i et nedlagt butikklokale med leilighet i 2. etg. Politiet er i kontakt med huseier som bekrefter at det ikke skal befinne seg personer i bygget, men bygget må gjennomsøkes. Slukking pågår og spredningsfaren avtar, melder Sør-Vest Politidistrikt like etter klokken 01:30. 

Røykdukkere skal ha tatt et grovsøk i bygget, før de måtte trekke seg ut på grunn av kraftig brann. Under søket skal de ikke ha funnet noen personer. Det skal være en beboer på adressen som politiet har kontroll på. 

(Saken fortsetter under videoen.)

Som følge av brannen ble deler av Kopervik sentrum stengt av da det befant seg mange folk i området. Like før klokken 02:00 brenner bygget fortsatt og beboere i området ble bedt om å holde vinduer og dører lukket. Dette på grunn av asbest i røyken. 

– Brannvesenet opplyser at det er asbest i røyken, og den siger mot nord-øst mot sentrum. Beboere i området bes holde vinduer og dører lukket. Det jobbes videre med å få folk som er ute å holde seg på god avstand fra røyken. 

Klokken 06:19 kommer politiet med en oppdatering om at taket på bygget har kollapset, og det er fare for at veggene i 2. og 3 etg. kollapser. Det brenner fortsatt, men det skal ikke være fare for andre bygninger eller personer. Heller ikke med tanke på asbesten. 

– Det er kontroll på stedet, men innsatsen vil pågå noen timer til. Sperringene opprettholdes fortsatt. Det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen. Politiet oppretter sak, melder Sør-Vest Politidistrikt.