Denne gjengen fra Grimstad fant seg godt til rette på Visnes.

Bobilturistene strømmer til Visnes. Håper på bedre fasiliteter

Skrevet av Øystein Merkesvik
20.04.2019 08:45 - OPPDATERT 20.04.2019 10:45

VISNES: Mens Karmøy kommune på ny skal vurdere om velforeningen på Visnes får drive bobilparkering ved det nedlagte lyngsenteret, strømmer bobilturistene til området nå i påsken.

Da Karmøynytt var på Visnes fredag ettermiddag var det god stemning blant bobilfolket som hadde funnet seg til rette på den gruskledde plassen.

– Det er veldig fint å parkere her og vi klarer oss fint. Vi blir kvitt søppelet vårt og får tømt toalettet. Det er en begynnelse, sier Arne Ribe.

Flotte turområder

Han kom til VIsnes denne helgen sammen med et følge fra Grimstad. De har latt seg begeistre av naturen i området.

– Det er helt fabelaktige turstier her, skryter han.

Når det gjelder fasilitetene på området så ville nok ikke disse fått mange stjerner i NAF-boka. Her mangler det tilgang til vann, kafeen er stengt og det samme er museet i Visnes. Men så er ikke sesongen i gang igjen for fullt og heller ikke kommunens velsignelse til å legge tilrette for at velforeningen får drive bobilparkeringen.

Flere biler parkert på området som ønskes som bobilparkering.

Ny behandling

Like før påske vedtok formannskapet i Karmøy et oversendelsesforslag som gikk ut på at kommunen inngår avtale med Hinderaker & Visnes Vel om at det arealet de har søkt til bobilområde og til trimapparater.

– Dersom det blir innvilget så skal de etablere denne bobilparkeringen på en sånn måte at de ikke kommer i direkte konkurransestrid der det måtte finnes campingplasser i Karmøy der det også tas imot bobil, fortalte Helge Thorheim (UA), som vil følge opp saken videre.

Les også: Utsatte saken om Karmøy Lyngsenter

Potensiale

Bobilturistene fra Grimstad mener det aktuelle området har potensiale som bobilparkering og vil gjerne komme tilbake, dersom forholdene i området legges til rette.

– Vi har det veldig koselig her og vi håper de får til noe. vi er gjerne med å donerer litte grann, sier Ribe som overførte en skjerv til velforeningens kontonummer som takk for at de fikk benytte området.

Vennepar fra Sørlandet på Karmøy-visitt i påsken.

Ved kafe-bygget har kommunen hengt opp forbud-skilt mot camping.

Les alt om:

Karmoynytt