En vellykket strandryddedag fikk en negativ slutt for Ole Martin Helgesen. Han ble frastjålet ryggsekken sin lørdag. Foto: privat Ole Martin Helgesen

Ble frastjålet ryggsekk under søppelplukking

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
23.09.2019 11:07 - OPPDATERT 23.09.2019 18:01

Ole Martin gjorde en innsats for miljøet. Da ble han frastjålet ryggsekk som blant annet inneholdt et headsett, og et gammelt nye testamentet etter hans oldemor.

SYRE: Lørdag var Ole Martin Helgesen fra Skudeneshavn ute og plukket søppel i forbindelse med den internasjonale Strandryddedagen. Da han kom tilbake fra en ryddeøkt var ryggsekken han hadde med seg borte. 

– Vi plukket søppel på Syre. Vi hadde hatt oss en liten pause så vi gikk og ryddet litt igjen. Når vi kom tilbake så var sekken borte, forteller han. 

I sekken lå det blant annet et Jabra headset, men også et gammelt nye testamentet etter Helgesen sin oldemor. Testamentet hadde han fått tidligere på dagen av en av de andre som var med og ryddet. 

– Det var det som var mest sårt, at det forsvant. Jeg mistet også et ganske dyrt headset, så det er litt kjipt, sier Helgesen og fortsetter: - Vi begynte å lete og spurte de som var rundt om om de hadde sett noe, men det var det ingen som hadde.

Fortsatt ikke dukket opp 
I etterkant av hendelsen la Helgesen ut en status på Facebook i håp om at noen andre skulle ha sett noe. Selv om innlegget nå er delt flere ganger har ryggsekken fortsatt ikke dukket opp. 

– Man tenker ikke at noe slikt skal skje, og ivhertfall ikke på Syre, sier Ole Martin. 

Den unge miljøforkjemperen er ofte ute og plukker søppel i strandkanten. Etter lørdagens hendelse forteller han at han fremover kommer til å ha med seg minst mulig når han skal ut for en ryddeøkt. 

– Det føles litt snurt. Prøver å gjøre en god gjerning, så er det noen som kommer og stjeler tingene dine. Neste gang tar jeg med meg minst mulig, sier han. 

Til tross for den negative opplevelsen på slutten av ryddedagen forteller Helgesen at søppelplukkingen var svært vellykket. 

– Søppelplukkingen var kjempe vellykket, det kom endel folk og vi fikk plukket femten sekker med søppel.