Biblioteksjef i Karmøy kommune, Hanne Mulelid.

Bibliotekspalten; tid for juleverksted!

BIBLIOTEKSPALTEN: Jula nærmer seg, og det er tid for førjulsaktiviteter. Erik Alfred Tesaker er kjent fra serien «Oppfinneren» på NRK, og nå har han gitt ut boka «Erik Alfreds juleverksted». Forfatteren kommer fra en familie med lange håndverker- og oppfinnertradisjoner og han har mange ideer. I denne boken viser han hvordan man kan lage nyttige og unyttige julegaver og nydelig julepynt, og vi får detaljerte og illustrerte steg-for-steg forklaringer som viser oss hvordan vi går frem. Boka inneholder også mange stemningsfulle bilder fra Tesakers idylliske gård i hjembygda Gyland i Vest-Agder, og vi får bli med inn i det julepyntede huset og se hvordan familien holder juletradisjonene i hevd.

 


 
Jan Kjærstad har gitt ut ny roman med tittelen «Mr. Woolf». Den avhoppede partikkelfysikeren William Abelson har møtt veggen og tatt seg jobb som barista på en kaffebar langs Akerselva. En dag spiser han lunsj sammen med faren, Erasmus Abelson, på Dovrehallen i Storgata i Oslo. Faren driver Stjerneplassen Leker, og William tror det skal bli en vanlig lunsj der faren lufter sine økonomiske bekymringer over et patentsmørbrød. Men denne gangen er faren bekymret for noe helt annet: Elizabeth, søsteren til William, har forsvunnet. Faren tror at noe har skjedd med henne, og han ber sønnen dra til Hongkong for å spore henne opp. William drar av gårde, og på flyplassen i Hongkong blir han hentet i en Rolls Royce og kjørt til et av byens fineste hoteller, The Peninsula. Han starter jakten på søsteren, men får stadig mystiske beskjeder om å sette seg på første fly hjem, ellers… Underveis i letingen dukker det opp stadig nye overraskelser når det viser seg at faren har vært involvert i utviklingen av et nytt og fantastisk leketøy, en supernova. Oppholdet i Hongkong leder William i tillegg til den banebrytende Abelson-modellen, noe som blir hans senere vei til Nobelprisen. Mr. Woolf er en hyllest til alle alminnelige fedre, som kanskje ikke er så alminnelige som man tror.

 


 

Romanen med tittelen «Vår egen grusomhet» av Araminta Hall er en psykologisk thriller om kjærlighetens og lidenskapens mørke. Mike Hayes hadde en vanskelig oppvekst med omsorgssvikt og en mor som var rusmisbruker. Han havnet i fosterhjem og fikk omsorgsfulle fosterforeldre som fulgte ham opp og sto i tøffe utfordringer med ham. Han blir voksen og utdanner seg på høyt nivå innen finansbransjen, og kjæresten Verity kommer fra et rikt hjem med en suksessfull jobb i IT-bransjen. De to har en lek de kaller Suget, som beviser at Verity elsker Mike og at hun trenger ham. Historien starter etter at Mike kommer hjem fra to års jobb i New York, dit han dro for å få enda mer fart på karrieren. Verity ble igjen i London, og nå har hun funnet en annen mann som hun har giftet seg med. Mike tror at dette er et nytt trekk i spillet, og at hun hevner seg på ham fordi han var utro mot henne i New York. Hun gjorde det nemlig slutt etter det. Han virvler seg inn i stadig sterkere vrangforestillinger, og leken tar etter hvert en dødelig vending. Romanen fikk mye oppmerksomhet i England da den kom ut i kjølvannet av #MeToo.
 

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.