Biblioteksjef i Karmøy kommune, Hanne Mulelid.

Bibliotekspalten; Tid for inne- og utesnekring!

BIBLIOTEKSPALTEN: Anna og Anders Jeppsson har gitt ut ny bok med tittelen «Inne- og utesnekring: Fra vedbærer til drivhus». Her får vi ideer og løsninger til både hus og hytte av varierende vanskelighetsgrad. Man kan lære å snekre alt fra bokhyller, bord, vedkurv, veksthus, hagemøbler, utedusj og utekjøkken. Det følger med tydelige instruksjoner med detaljerte tegninger og fullstendig liste over materialer til hvert prosjekt. Samtidig inneholder boka foto av det ferdige resultatet. Klør man i fingrene etter å snekre noe på egen hånd, er det her man kan hente inspirasjon! Prosjektene passer både for nybegynnere og for de mer trente snekkerne.

Romanen «Kvinnen som forsvant» av forfatteren Emily Gunnis er inspirert av virkelige hendelser. Harriet gifter seg med Jacob Waterhouse som drar ut i krigen og kjemper i slaget på Normandie. Derfra kommer han ødelagt psykisk tilbake. Datteren Rebecca er tretten år gammel når hun blir vitne til at faren slår moren i hjel i blindt raseri. Men politiet mener at hun holder informasjon tilbake, og mange år senere er døtrene hennes, Iris og Jessie, blitt vant til at moren nekter å snakke om den grusomme hendelsen. Rebecca vokste opp sammen med Harvey, som senere ble faren til Jessie. Senere fikk hun datteren Iris med John, en legekollega som blir hennes ektemann. Når Rebecca fikk Jessie gikk hun inn i en alvorlig psykose, og når Jessie rømmer fra sykehuset med sitt nyfødte og alvorlig syke barn, blir Iris sikker på at søsterens forsvinning kan knyttes til morens mystiske fortid. Fortellingen går frem og tilbake i tid, og familiehistorien rommer både kjærlighet, svik og mysterier.

Christian White er forfatteren bak den psykologiske thrilleren «Kona og enken». Handlingen er hentet fra sørkysten av Australia, der Kate og datteren Mia står på flyplassen og venter på familiefaren John. Han har vært på et to ukers forskningssymposium om palliativ behandling i London, i forbindelse med jobben hans som lege på Trinity Health Centre. Men John dukker ikke opp, og når Kate kontakter arbeidsplassen viser det seg at han sluttet for tre måneder siden. Nå har han forsvunnet, og siden politiet mener han kanskje har forsvunnet frivillig, tar Kate og svigerfaren saken i egne hender. De besøker arbeidsplassen hans for å få mer opplysninger, men når vaktselskapet ringer og sier at alarmen til feriehuset de arvet på Belport Island er utløst, blir Kate sikker på at John har dratt dit. Feriehuset ligger på en forblåst øy der det bare bor en håndfull fastboende i vinterhalvåret, og det er ikke enkelt å få noe informasjon fra disse. Vi møter Abby som bor der, og som har måttet forsone seg med at mannen hennes er en morder. De to kvinnene møtes, og begge stiller seg det samme spørsmålet: Hvor godt kjenner man egentlig den man elsker? Christian White debuterte med krimromanen «Tre dager senere var hun borte» som kom ut på norsk i 2019, en tittel som ble nominert til flere viktige litterære priser. «Kona og enken» har også vunnet pris, og er en av de bedre thrillerne jeg har lest på lenge med en uventet vri på slutten.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.