Biblioteksjef i Karmøy kommune, Hanne Mulelid.

Bibliotekspalten; sorg og savn – hvordan finne veien videre?

Anne Youngsson er forfatteren bak romanen «Møt meg på museet», som forteller historien om en korrespondanse mellom to ukjente. Tina Hopgood er en godt voksen husmor som lever i et ekteskap der gården og driften av den er det aller viktigste. En dag skriver hun til professor Glob, som en gang tilegnet boken «Mosefolket» til en gruppe skolepiker som har spurt ham ut om de siste arkeologiske funnene. Tina var en av disse pikene, og nå tar hun kontakt med professoren igjen. Det viser seg at professor Glob er død, men Anders Larsen, en av kuratorene på Silkeborg museum, svarer henne. Han har nettopp mistet kona si, og prøver å finne veien ut av sorg og savn. Dette blir starten på en korrespondanse som går over et år mellom Tina og Anders, der de etter hvert avdekker hvem de er for hverandre og forteller om gleder, frykt og oppdagelser. Dette er debutboka til Anne Youngsson.


 
Forfatteren Camilla Groth hadde slått seg til ro med at hun aldri skulle få barn, så da hun ble gravid med kjæresten Desmond føltes det som et mirakel. Men etter en fostervannsprøve tatt i åttende måned, snudde lykken seg til et mareritt. Historien blir beskrevet i romanen med tittelen «Eira», og starter i september 2016. Camilla er 42 år og har opplevd kjærligheten sent i livet. Vi følger paret gjennom graviditeten og alt de gjør sammen som vordende foreldre, helt til beskjeden kommer som skal endre alt. Forfatteren skriver åpent og ærlig om et vanskelig og sårt tema, om å bære fram et liv for deretter å miste det. Hun skriver om det å finne en vei videre som strengt tatt ikke finnes, og hvordan sorgen og kjærligheten påvirker oss.


 
Lucy Clarke har gitt ut både drama og spenningslitteratur, og den nye spenningsboka har tittelen «Når sannheten banker på». Etter at Elle lånte ut huset sitt, har ingenting vært som det pleier. Noe har skjedd, og det føles ut som noen følger med på alt hun gjør. Elle er forfatter og har en livlig fantasi, men selv om hun prøver å overbevise seg selv om at dette er noe hun innbiller seg, er det noe som ikke stemmer. Hver eneste trussel ser ut til å bunne i noe personlig, og det virker som om noen har avdekket hemmelighetene som tar nattesøvnen fra henne. Elle føler etter hvert som om huset er blitt et fengsel, og hun har gitt noen anledning til å bryte seg inn i hennes tidligere liv.