Biblioteksjef i Karmøy kommune, Hanne Mulelid.

Bibliotekspalten; snart påske – hva finnes av spennende e-bøker?

BIBLIOTEKSPALTEN: Når biblioteket er stengt får vi formidle e-bøker; digitale bøker som ligger på nett. Gjennom ebokbib-appen kan man laste ned gratis bøker ved hjelp av lånenummer og pinkode; dersom du har glemt nummer og kode kan du kontakte oss på mailadresse; [email protected] 

Fylkesbiblioteket er i gang med å innføre en ny app der man også kan laste ned bøker på PC i tillegg til lesebrett og mobil, noe som vil gjøre det enda enklere å få tilgang til e-bøkene.

Siden det snart er påske, har vi funnet noen nyere krimbøker i appen som kan gjøre hverdagen litt mer spennende. Tittelen «En helvetes jobb» av den franske krimforfatteren Pierre Lemaitre handler om den 57 år gamle HR-manageren Alain Delambre som har vært arbeidsledig i nesten fire år. Nå er han helt desperat, og når han får tilbud om jobb hos et stort selskap tar han lettet imot jobben – selv om den innebærer at han må strekke seg langt. Han låner blant annet penger i skjul for kone og datter for å bli med på et rollespill, og han gir alt for å kunne gjenvinne stoltheten etter fire år med nedverdigende småjobber. Det viser seg at rollespillet involverer gisseltaking, og Delambre har uforvarende gitt seg ut på noe som kan ende i et blodbad… Pierre Lemaitre er en av Frankrikes største krimforfattere, og ebokbib tilbyr flere titler av denne forfatteren.

Appen vår tilbyr også flere titler av krimforfatteren Karin Slaughter, blant annet lydboka av den siste boka hennes med tittelen «Bruddstykker». Andrea Oliver vet alt om moren Laura. Hun vet at hun alltid har bodd i den lille byen Belle Isle, at hun er godt likt av naboene og at hun ikke har noen hemmeligheter. Men en dag får Andrea se en helt annen side av moren. En ganske vanlig shoppingtur ender i et blodbad, og noen timer etterpå befinner Laura seg på sykehuset samtidig som bilder av henne er overalt i nyhetene. Det går opp for Andrea at hun kanskje ikke kjenner moren så godt likevel, og det farlige spillet har akkurat begynt. Nå tvinges Andrea ut på en desperat jakt etter sannheten om morens fortid, og dersom hun ikke finner ut av det er begge to i livsfare. Boka er lest inn av Kristine Rui Slettebakken, og varer i 16 timer og 18 minutter.

For ungdom kan vi ta med boka «Sebastian & Isabelle: Den tredje portal» av Pål-Erik Winther. Han gav ut sin første bok i 2016 med tittelen «Storbynetter», men denne nyeste boka er helt uavhengig av den første. Sebastian skal tilbringe sommerferien på besteforeldrenes gård, og det starter fint med sol, bading og en gryende forelskelse i Isabelle, som bor på øya. Men det viser seg snart at det hviler mørke skyer over det idylliske samfunnet. Elleve år tidligere forsvant et tvillingpar derfra, og de ble aldri funnet igjen. Om natten ser Sebastian flakkende lys i skogen og en fremmed mann lusker rundt huset. Det ble funnet spor etter tvillingene i besteforeldrenes skog, og Sebastian og Isabelle bestemmer seg for å finne ut hva som skjedde med dem. Når de snubler over en hule i skogen, går det ikke lang tid før det som skulle være et harmløst eventyr er blitt blodig alvor. Sporene etter tvillingene fører dem til en verden mange lysår unna, og plutselig er de selv i livsfare. Det handler ikke lenger om å løse mysteriet, men om å komme seg hjem igjen. Boka passer for ungdom mellom 12-16 år, og i følge forfatteren er det godt mulig at det kommer en oppfølger etter hvert. Han avslører også at begge bøkene han har skrevet så langt inneholder kjente steder som er kamuflert med nye navn; øya han beskriver i denne boka er for eksempel Byrknesøy i Gulen, og man kan også finne andre referanser i teksten både innen geografi og kultur.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.