Biblioteksjef i Karmøy kommune, Hanne Mulelid.

Bibliotekspalten; nye reisemål i Norge

BIBLIOTEKSPALTEN: Torild Moland er en av forfatterne bak boka med tittelen «121 fantastiske opplevelser i Norge». Moland er redaktør og reiseekspert i God Morgen Norge, og hun har reist land og strand rundt i mange år på jakt etter de beste reiseopplevelsene sammen med redaksjonen i magasinet Reiselyst. I denne boka har de samlet favorittene sine fra hvert av landets elleve fylker. Her finner du tips og inspirasjon, enten du drømmer om å være dyrepasser for en dag, dra på sidersmaking i Hardanger, eller gå Norges råeste Via Ferrata tur. Man kan dra på sykkeltur Dovrefjellet rundt, juving i Oppdal eller elvesnorkling i Hemsedal. Norge er også full av unike overnattingstilbud, alt fra å sove i et nedlagt tog, henge i et telt i fjellveggen eller overnatte i en gammel vintønne. Her får man inspirasjon til sommerens beste Norgesferie, og for dere som allerede er tilbake fra ferie kan kanskje boka inspirere neste års ferietur? 

Romanen «Nahrs siste dans» er forfatteren Susan Abulhawa sin tredje bok. Hun debuterte med «Morgen i Jenin» som ble utgitt på norsk i 2011, og utga deretter «Det blå mellom himmel og hav» i 2014. Nahr har sittet mange år i et israelsk høyrisikofengsel, dømt for medvirkning til terrorisme. Fra Kuben, som hun kaller cellen sin, forteller hun livshistorien sin frem til der hun er nå. Hun ble født i Kuwait som datter av en palestinsk flyktning på syttitallet, og vokste opp i fattigdom. Hun drømte om mann, barn og en skjønnhetssalong, men ingenting ble som planlagt. Nahrs historie brenner av sinne, kjærlighet, hjelpeløshet og hat. Menneskene rundt henne strever og kjemper for anstendighet og rettferdighet, alt det andre, mer priviligerte mennesker tar for gitt. Dette er en fortelling om kjærlighet til en mann, til en familie og til et land. Susan Abulhawa har selv fått kjenne den palestinsk-israelske konflikten på kroppen. Foreldrene måtte flykte etter seksdagerskrigen i 1967, og familien ble splittet. Etter hvert bosatte hun seg i USA, der frustrasjon over Vestens ensidige fremstilling av palestinernes situasjon fikk henne til å begynne å skrive.

Liv Constantine er pseudonymet til forfattersøstrene Lynne og Valerie Constantine. De debuterte med den kritikerroste spenningsromanen «Den siste Mrs. Parrish» som ble utgitt på norsk i 2018, og nå har de nylig utgitt thrilleren «Siste gang jeg så deg». Kate English og Blaire Barrington var barndomsvenninner. Det er mange år siden sist de hadde kontakt, men nå møtes de igjen i begravelsen til Kates mor. Moren har blitt funnet brutalt drept i hjemmet sitt i en beskyttet og velstående Baltimore-forstad, og når Kate mottar en trussel på SMS tar frykten overhånd. Truslene fortsetter og de blir stadig mer makabre, men politiet kommer ingen vei. Blaire er en kjent krimforfatter, og nå bestemmer hun seg for å starte sin egen etterforskning for å hjelpe Kate. Etter hvert som hun graver dypere blir det tydelig at alt ikke er som det skal blant overklassen. Utroskap, løgn og svik kommer frem i lyset, og Kate ser ut til å være den neste på morderens liste…

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.