Biblioteksjef i Karmøy kommune, Hanne Mulelid.

Bibliotekspalten; Kunsten å finne ro

BIBLIOTEKSPALTEN: I boka «Kunsten å finne ro» av legen Audun Myskja får vi innspill, refleksjoner og praktiske verktøy til å møte hver dag med sinnsro, trygghet og tillit. Når vi blir rammet av stress, følelsesmessige utfordringer og vanskelige livshendelser kan det være utfordrende å finne roen, men selv om livet gir oss både opp- og nedturer kan man i følge Myskja klare å finne en indre balanse som varer. Han inviterer til refleksjoner rundt hva ro betyr for oss, og tilbyr pusteøvelser og andre teknikker som blant annet kan forebygge stress og utbrenthet, og hjelper oss til å bevare roen i vanskelige situasjoner. Ved å bruke verktøyene i boka kan man også få det roligere hjemme og på jobb, håndtere konflikter bedre, få mer energi og livslyst og redusere angst og uro. Boka ligger i ebokbib-appen til utlån.

Den første april hadde vi planlagt et påskekrimarrangement på kulturhuset i Kopervik med blant annet besøk av krimforfatter Myriam H. Bjerkli. Nå ble arrangementet avlyst på grunn av faren for koronasmitte, men boka hun skulle presentere finnes som e-bok på appen vår ebokbib. Tittelen er «Djevelens yngel», og er en frittstående oppfølger til «Lille linerle» og «Stella Polaris». Politiførstebetjent Håkon Haakonsen får en kidnappingssak og en forsvinningssak rett etter hverandre. Ni år gamle Eivind blir kidnappet av en kvinne midt i Sandefjord sentrum, og samme dag forsvinner 17 år gamle Tobias under en sykkeltur i Kodal. Håkon konsentrerer seg først og fremst om kidnappingen, og når han etter hvert får mistanke om at kidnapperen kan være guttens halvsøster, Mari, blir det ganske uforståelig. Mari forsvant for mange år siden, og ingen skjønner hvorfor hun skulle komme tilbake og ta med seg lillebroren sin. Når sykkelen til Tobias blir funnet, skjønner Håkon at heller ikke han har forsvunnet frivillig. Det ser ut til at noe har skjedd med ham, selv om det ikke finnes spor. Situasjonen blir enda mer kaotisk når politiet også får en drapssak i hendene. Har de tre sakene noen sammenheng? «Djevelens yngel» kan leses uavhengig av de to første bøkene i triologien. Men dersom du har lest de første bøkene, får du nå vite svaret om hva som skjedde med Mari fra «Lille linerle» og Stella og Marius i «Stella Polaris» i denne siste boka.

Et nytt krimforslag til påske er krimforfatteren Robert Dugoni som har gitt ut den fjerde boka om drapsetterforsker Tracy Crosswithe. Tittelen på boka er «Lysningen», og enda en gang har Tracy grepet fatt i en gammel cold case. Etter at hun selv opplevde i ung alder at søsteren ble myrdet, har hun konsentrert seg om å sørge for at andre pårørende får løst sakene sine. Denne gangen handler det om indianerjenta Kimi Kanasket som forsvant en fredagskveld i 1976 i Stoneridge, og ble funnet druknet i elva dagen etter. Stoneridge er en liten by i fjellene, tre timers kjøring fra Seattle. Myndighetene konkluderte med selvmord, men når tidligere sheriff Buzz Almond dør, finner datteren hans en saksmappe som viser at denne saken har fulgt ham som en mare gjennom hele hans yrkesliv. Datteren viser seg å være en gammel skolevenninne av Tracy, og nå, førti år etter, får Tracy jobben med å se på denne saken på nytt. Samtidig jobber hun og teamet hennes med en høyprofilert drapssak i Seattle der datteren til en beryktet forsvarsadvokat blir siktet for å ha skutt mannen sin. Men det er Stoneridge-saken som får mest oppmerksomhet fra Tracy, og etter hvert bruker hun all fritiden sin til etterforskningen sammen med skolevenninnen. De to må grave dypt i historien til den lille landsbyen, og de finner mørke og ubehagelige hemmeligheter som ikke alle er interessert i skal bli allment kjent.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.