Biblioteksjef i Karmøy kommune, Hanne Mulelid.

Bibliotekspalten; hvordan leve godt som student

BIBLIOTEKSPALTEN: Karen Elene Thorsen hadde mer lyst til å bruke penger på å være sosial enn på husleie og mat som student. Hun oppdaget fort at det var mye å spare på matbudsjettet ved å skrive handlelister, eksperimentere med billige basisingredienser og planlegge for en uke om gangen, og resultatet ble halverte matutgifter, variert kosthold og null matsvinn! På instagramkontoen @fattig.student begynte hun å dele ukemenyer med handlelister og oppskrifter, og i kokeboka «Fattig student» finner vi 20 av de mest populære ukemenyene for under 250 kroner i tillegg til smarte restemåltider og sparetips. Dersom du vil spare enda mer penger, kan du låne boka gratis på biblioteket!

I boka «Historien om Arthur Truluv» av forfatteren Elizabeth Berg blir vi kjent med Arthur Moses som nylig har mistet kona si. Det siste halve året har han tatt bussen til kirkegården for å besøke graven hennes og spise lunsjen sin der, og utenom det består dagene i å passe katten og stelle i rosehagen. Vi treffer også atten år gamle Maddy, som tilbringer friminuttene på kirkegården for å komme unna de andre ungdommene på skolen. Moren hennes er død, og hun bor alene sammen med faren. Hun har lagt merke til Arthur, og en dag går hun bort til ham og tar kontakt. Dette blir begynnelsen på et helt spesielt vennskap. Maddy synes Arthur er både snill og trofast som besøker graven til kona hver dag, og hun gir ham etternavnet Truluv som står for ekte kjærlighet. Lucille er Arthurs nabo, og hun blir også involvert i historien etter hvert. Hun er både nysgjerrig og flink til å bake, men hun føler seg ensom. Sammen hjelper de tre hverandre til å finne nye muligheter i livet. 

Jørgen Brekke har kommet ut med den åttende krimromanen i serien med politiførstebetjent Odd Singsaker i hovedrollen, denne gang med tittelen «Menneskehunger». En arkeolog i Trondheim finner et skjelett i en grav fra 1200-tallet med et lårbein av helt ny dato. Kort tid etter blir en restaurantanmelder funnet drept i en lukket bakgård til en av byens finere restauranter, og det viser seg at liket mangler den ene foten. Morderen kommer etter hvert skremmende tett på Singsaker, noe førstebetjenten merker når han en dag finner en blodflekk i datterens barnevogn. Blodet stammer fra den drepte restaurantanmelderen. Morderen spiller et utspekulert spill, og lengsel etter hevn og menneskets destruktive appetitt står i fokus. Det samme gjør sårbarheten hos en aldrende småbarnsfar…