Robin Hult (Ap).

– Betyr mange millioner i sparte kostnader

Skrevet av Kent Olsen
08.04.2019 15:29 - OPPDATERT 08.04.2019 17:29

POLITIKK: I kommunestyret 25. mars gikk kommunestyrerepresentantene enstemmig inn for nye retningslinjer for kommunale garantier til anlegg for idrett og fysisk aktivitet.

I praksis betyr det at garantier for lån til anlegg for idrett og fysisk aktivitet gis som selvskyldnerkausjon.

Robin Hult (AP) fremmet forslaget i formannskapet i januar i år, og er godt fornøyd med vedtaket.

– Det er jo gledelig. For idrettsmiljøet og investeringene i kommunen, så hjelper det veldig på. Du har Åkra, som har en stor investering foran seg nå, så det var godt timet. Det blir to-tre prosent rimeligere rente med selvskyldnet kausjon i stedet for simpel kausjon. Det betyr mange millioner i sparte kostnader, sier Hult til Karmøynytt.

Inspirasjonen hentet han fra Haugesund kommune, som vedtok samme retningslinjer i desember i fjor

– Det var i forbindelse med Haugesund pistol- og curlinghall, der de satte det til maksimalt 15 millioner slik en har gjort i Karmøy også. Og så var det at de skulle ta utgangspunkt i det en hadde gjort i Haugesund slik at en hadde et grunnlag å starte på, forklarer Hult om forslaget sitt.

God belønning

Han ser at det er god betalingsvilje blant idrettslagene og foreningen i kommunen, og ser på dette vedtaket som en god belønning.

– Ja, det er ingen som ikke har gjort opp for seg, hverken Åkra eller Kopervik. De har gjort de lånene som de har tatt, avslutter han.

Les mer om:

Politikk Sport Karmoynytt