Varaordfører Alf Magne Grindhaug.

«Beskyttelse av sårbare er et verdivalg»

Skrevet av Alf Magne Grindhaug
20.04.2020 15:00

Regjeringens strategi for å bekjempe koronapandemien er mer enn en strategi. Det er et verdivalg.

LESERINNLEGG: Koronapandemien er dramatisk. Rekordmange er permitterte og bekymrer seg for egen økonomi og framtidsutsikter. Men historien om da koronapandemien traff Norge er også historien om et folk som står sammen, hjelper hverandre, og slår ring rundt de mest utsatte. 

Å bli smittet av koronaviruset er for de fleste av oss ufarlig, men et betydelig antall av oss er ekstra utsatt. Strategien regjeringen har lagt opp til handler om å slå ring rundt de mest utsatte og sårbare. Derfor er det innført drastiske tiltak som stengning av skoler og barnehager, strenge karanteneregler og reiserestriksjoner.

Skoler og barnehager har vært stengt og mange elever får fortsatt ikke møte på skolen. Fritidsaktiviteter og hjelpetilbud er satt på vent. En får heller ikke møte sine vanlige lekekamerater. I en slik situasjon er det vanskeligere å fange opp hvorvidt alle barn har det bra eller ikke. Det er viktig at alle sier ifra til noen dersom vi oppdager barn som har det vanskelig.

Nå har barnehagene åpnet og skolene åpner neste uke for barna fra 1. til 4. trinn. Samtidig vil vi fortsatt holde store deler av skolen stengt. Vi må sørge for at barn blir sett og får hjelp om det trengs, særlig nå i krisetider.  Derfor er det viktig at barnehager og skoler nå åpnes opp litt etter litt.

Historien om da Norge ble rammet av pandemien er også historien om læreren som underviser elevene sine gjennom nettbrettet, om foreldrene som sjonglerer hjemmekontor med å ta vare på barna i en annerledes hverdag og om renholdsarbeidere som gjør alt de kan for å skape trygge omgivelser for innbyggerne.

Det er historien om naboen som tar kontakt med den ensomme damen over gata, om venner som ringer hverandre med oppmuntrende ord. Norge står i en krise, men akkurat nå ser vi et Norge på sitt beste. Våre verdier kommer tydelig til syne nå når vi er under press. Selv om det vi kjenner som hverdagen nå kan virke fjernt, så skal vi klare dette - sammen.

Barn over hele landet tegner regnbuer og deler håpet om fremtiden. La oss alle ta del i dette håpet!

 

Alf Magne Grindhaug
Varaordfører (KrF) Karmøy kommune

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.