ARKIVFOTO: Fra venstre: Bernt Jæger, Egil Severeide og Inger Line Kallestad.

Bernt Jæger overtar etter Egil Severeide

Skrevet av Øystein Merkesvik
12.03.2019 09:23 - OPPDATERT 12.03.2019 10:23

Styret i Næringsforeningen Haugalandet har ansatt Bernt Jæger i stillingen som administrerende direktør fra og med 1. juli 2019. Egil Severeide vil fra samme tidspunkt gå over i redusert stilling som rådgiver, heter det i en pressemelding fra Næringsforeningen.

Jæger har vært ansatt i foreningen siden 2010, og har blant annet hatt ansvar for foreningens økonomi, markedsføring, Haugalandskonferansen og andre møteplasser i regi av foreningen.  Bernt Jæger har lang erfaring fra næringslivet i regionen og har tidligere arbeidet som senterleder på Amanda Storsenter, Markedet Kjøpesenter, og har vært redaktør og daglig leder av Radio 102.

Styreleder i Næringsforeningen, Ingolf Voll sier at de er trygge på at Bernt Jæger er riktig person for stillingen.

- For styret har det vært viktig å gjennomføre en åpen og profesjonell rekrutteringsprosess. Bernt Jæger har hatt en sentral stilling i Næringsforeningen i flere år, men det var ingen selvfølge at jobben ville bli hans. Det var flere godt kvalifiserte søkere til stillingen. Etter en helhetsvurdering valgte et enstemmig styre å tilby stillingen til Bernt Jæger, sier han.

Jæger selv er glad for at avgjørelsen falt ned på ham.

– Etter en lengre prosess var det utrolig kjekt å få beskjeden om at det er meg som får denne spennende jobben. Jeg har vært med på en ekspansiv reise med Næringsforeningen de siste årene; Vi har vokst enormt og utviklet oss på alle felt. Nå gleder jeg meg enormt til å bidra til å løfte foreningen videre sammen med mine dyktige kolleger, sier Bernt Jæger.