Utkledd som to vampyrer et spøkelse og en løve spredte, Espen, Herman, Magnus og Tone, nifs uhygge på Sloreåsen i Oslo på sin jakt etter godterier i på Halloween i 2004. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Ber spøkelsene om å bruke refleks: – En enkel refleks kan utgjøre forskjellen på liv og død

Det siste året er det registrert flere hundre trafikkuhell mellom fotgjengere og bilister. Hele 95 prosent av de som blir skadet brukte ikke refleks.

NORGE: Søndag 31. oktober markeres den årlige Halloween-feiringen. Dagen feires dagen før allehelgensdag og markeres på ulike måter omkring i verden. 

Da beveger utkledde barn seg ut i gatene for å gå fra hus til hus for «knask eller knep». Tradisjonen kom til Norge i starten på 2000-årene, ifølge Wikipedia.  

Det er imidlertid også en dag hvor barna beveger seg ute i mørket på kveldstid. I en ny pressemelding fra Gjensidige oppfordres det til bruk av refleks denne kvelden. 

Det er mange barn langs veiene som kan skremme naboer, men også bilister, opplyser Gjensidige. Det siste året er det registrert flere hundre trafikkuhell mellom fotgjengere og bilister. Hele 95 prosent av de som blir skadet brukte ikke refleks.

– I mørke kostymer og uten refleks, er det nesten umulig for en bilist å få øye på barna, selv med gatebelysning, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Han oppfordrer bilister til å være ekstra observante denne kvelden.

Helgen markeres også slutt på sommertiden, noe som gjør at mørket kommer en time tidligere. Og selv om barnet ser bilen er det ikke sikker bilisten ser barnet. 

- Kle barna med refleks, lysende glowsticks eller sy inn reflekser i kostymene. Med litt kreativitet kan det bli kule effekter som gjør det moro for barna å bruke refleks, sier Voll.

- Mange har ulike reflekstyper liggende i skuffer og skap til ingen nytte. Har du en til overs, gi den sammen med godteriet og sørg for at barna trygt kan ha det moro på Halloween, avslutter Voll.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
 

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.