Statsminister Erna Solberg (H). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ber nordmenn om å vente med å ha gjester i 14 dager

Skrevet av NTB
03.01.2021 18:21 - OPPDATERT 04.01.2021 06:06

Regjeringen ber alle i Norge om å vente med å ha besøk de neste 14 dagene. Samtidig settes en grense på fem personer i private sammenkomster utenfor eget hjem.

Aleneboende kan ha besøk av og gå på besøk til maksimalt to faste venner, opplyser regjeringen i en pressemelding.

Det er også unntak for nødvendige hjemmetjenester og besøk hos personer som er i livets siste fase. Barn i barnehager og barneskoler kan ha besøk fra egen kohort.

Når det kommer til private sammenkomster utenfor eget hjem, som for eksempel en bursdag i leid lokale, understreker regjeringen at dersom man er flere enn fem i samme husstand, kan alle i husstanden møtes.

På regjeringens pressekonferanse søndag sa statsminister Erna Solberg (H) at det fremdeles vil være lov å møtes utendørs for å for eksempel gå en tur.

– Det er mye mindre smitte ute, men du må holde avstand. Jeg ser at folk kanskje av og til tror at dersom du er ute, gjelder ikke meteren, men det gjør den, sa hun.

Alle landets videregående skoler og ungdomsskoler går over til rødt nivå

Regjeringen ber landets ungdomsskoler og videregående skoler følge rødt tiltaksnivå i smittevernveilederen de neste to ukene.

– Bruk av rødt nivå i skolene i områder med høyt smittenivå har vist seg å fungere godt for å begrense smitte, og smittetallene gikk kraftig ned for 13- til 19-åringer i ukene etter at rødt nivå ble innført i deler av landet, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) i en pressemelding.

Regjeringen ber også kommuner med høyt smittepress vurdere om de skal gå over til rødt nivå også i barnehager og barneskoler.

Tiltaket gjelder i første omgang til 18. januar.

Saken oppdateres.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.