Olaf og Bente på oppløpssiden i gågata i Kopervik.

Bente og Olaf gikk fra Bergen til Kopervik

Skrevet av Kent Olsen
01.06.2019 19:51 - OPPDATERT 02.06.2019 19:16

På torsdag begynte søskenparet Bente og Olaf Hansen å gå fra Bergen til Kopervik. Lørdag ettermiddag nådde de endelig målet.

KOPERVIK: Begge to er født og oppvokst ved Østremlia i Kopervik, men er nå bosatt i Bergen. Da Bente fikk ideen om å gå hjem til moren i Kopervik var ikke Olaf vond å be.

Torsdag formiddag begynte de turen, og lørdag ettermiddag var de endelig tilbake på gamle trakter. 

– Det var vel jeg som sa at vi måtte gå hjem til mamma, forteller Bente. Karmøynytt møter søskenparet i gågata i Kopervik før de skal hjem til mor etter den lange turen.

– Det er kjekt. Nå venter mamma på oss og har sikkert lagt middag til oss, sier Bente, før Olaf ramser opp resten av familien som er tilstede for å gi dem en varm velkomst.

Liker å gå

Bente erklærer fort at hun er den som liker mest å gå, og har planer om å gå Norge på tvers i sommer, og har allerede flere lange turer bak seg.

Olaf derimot er ikke helt av samme sorten.

– Jeg liker å gå, men det er mer rusleturer. En time og to ut fra der jeg bor. Jeg er ikke sånn som må ta av som søstera mi. Men siden hun fikk ideen til dette så kan jeg ikke si nei heller. Når det er sagt og turen er gjort så angrer jeg ikke på det. Jeg trodde det ville være tyngre, men jeg synes ikke at det var så galt som jeg trodde det skulle være, sier Olaf.

Men turen har også tatt på for søskenparet.

– Jeg kjenner det godt i beina. Jeg har gått mye, men jeg tror det er asfalten som gjør det, sier Bente og tar seg til høyre fot og håper den ikke er skadet før hun skal på tur i sommer. 

For at de skulle ha tid til turen som har tatt tre dager så innrømmer de at de måtte jukse litt.

– Ja, vi jukset litt. Det gikk litt på at jeg ikke hadde nok fridager, så vi fikk skyss til Halhjem og begynte å gå fra Sandvikvåg. Vi tok også bussen gjennom Bømlafjordtunnelen, forteller Bente. 

Blitt bedre kjent 

Bente forteller at til tross for at de begge bor i Bergen så har turer sammen uteblitt – frem til nå.

– Det var kjekt. Jeg tror vi har blitt litt bedre kjent. Vi har fått snakket mye, sier Bente.

– Spesielt da vi startet fra Haugesund så var det mye kjent på veien. Tiden gikk egentlig fort med å peke her og der og prate. Det var fint, oppsummerer han.Søskenparet Bente og Olaf Hansen gikk sin første langtur sammen.