Karl Johan Gundersen gleder seg til å ta imot band og andre grupper i storsalen på Karmøy kulturhus. I høst starter han opp med «Kultur på lur» på huset. 

– Bandmiljøet lever i beste velgående

Skrevet av Ann Kristin Andreassen
24.08.2018 05:50 - OPPDATERT 24.08.2018 07:50

ÅKREHAMN: – De har noe tilsvarende både i Kopervik og på Norheim og Torvastad. Sistnevnte har «Torvastad Sessions». Nå tenkte vi å kvittere med et tilbud til som vi har kalt «Kultur på lur», forteller kulturhusleder ved Karmøy kulturhus, Karl Johan Gundersen.

– Hva er det?

– Det er et lavterskeltilbud for grupper og band, men også andre som driver med ulike typer kulturtilbud. Dersom noen har lyst å vise seg frem og trenger en sal og en scene, så skal vi stille med rom.

«Kultur på lur» starter opp i høst og allerede nå har flere band vist sin interesse for å være med. Muligens blir det Karmøy-bandet Keipstein som skal få æren av å være først ut.

– De er interesserte, så det blir kanskje første forestilling. Vi har to-tre band som allerede har sagt seg villige. Jeg og vaktmesteren på huset satte oss ned i lag og skrev ned en liste over aktuelle band. Da endte vi opp med 40 stykker. Alle var lokale og fra vestsiden.

– Hva sier det om musikkmiljøet på Karmøy?

– Det sier at det lever i beste velgående, men det er ikke marked for spillejobber lenger slik som det var før. Det er vanskeligere å tjene penger i dag. De er kanskje fire-fem stykker som skal dele på det som kommer inn, sier han og legger til:

– Hos oss spiller de på døra som vi sier. De får det de får inn. Når det gjelder honorar til husleie, så tar vi det hvis det er rom for det, men ikke hvis de går i tap. Vi ser for oss en rimelig billett mellom 100 og 200 kroner.

Annet type publikum

13. juni hadde de en prøvekonsert med Finasvingen fra Kopervik, noe som slo an.

– Det var veldig vellykket. Jeg tenkte at dette måtte vi få til mer av. Vi kommer ikke til å ha fryktelig mange konserter, men vi starter i det små i første omgang.

Gundersen mener at band og andre grupper nå har muligheten til å prøve seg foran et annet type publikum enn de er vant med.

– Det er kanskje en litt annen arena enn de er vant med. For de som har spilt på pub, så blir dette mer en konsert. Det er mange som ikke går på pub, som kunne tenke seg å høre dem, men som ikke finner den rette plassen.

Les alt om:

Kultur Karmoynytt