Baby ble alvorlig skadet i bussulykke

Skrevet av Ole Johannes Ferkingstad
30.07.2019 11:31 - OPPDATERT 31.07.2019 11:44

Kolumbus beklager hendelsen.

HÅVIK: Mandag kveld meldte NRK Rogaland at én uke gammel baby skal ha blitt alvorlig skadet etter en ulykke på en buss ved Håvik Bussterminal. 

Det skulle gå et døgn før politiet ble varslet om hendelsen. 

– Det har vært en ulykke hvor en liten baby har blitt skadet lørdag ettermiddag. Men vi fikk ikke melding om ulykken før søndag. Babyen ble oppfattet som alvorlig skadd, og ble derfor sendt til Haukeland universitetssjukehus, sa etterforskningsleder i Sør-Vest politidistrikt, Atle Thorbjørnsen til NRK.

Startet etterforskning 

Hendelsen skal ha skjedd ved bussterminalen på Håvik, og det skal ha vært en brå sving fra bussen som kastet barnet ut av barnevogna. Barnet landet i trappen, og fikk brist i hodeskallen. 

Til kanalen opplyser etterforskningsleder at det nå er satt i gang etterforskning. De skal nå finne ut om det dreier seg om en ulykke, eller at barnet ikke var godt nok sikret. 

Det var bussjåføren selv som ringte ambulansen. 

Hendelsen skjedde i en buss eid av Kolumbus, og selskapet beklager hendelsen.

– Det er forferdelig trist, og det har vært en vanskelig situasjon for foreldrene. Vi har nå fått vite via politiet at babyen kan få komme hjem og ikke har fått varige mén. Det er vi glade for å høre, sier kommunikasjonssjef Grethe Skundberg i Kolumbus.

Tilstanden til babyen er nå stabil.