Avaldsnes-treneren engasjerer seg i Åkra IL

FOTBALL: Avaldsnes-trener Christiane Lessa har vært på Karmøy i knapt tre uker, men har allerede takket ja til å være med og trene Åkras J19-lag i tillegg til å være hovedtrener for Avaldsnes Kvinner.

Fredag forrige uke var hun på plass da Åkra spilte borte mot Vea, der blåtrøyene til slutt stakk av med en sterk 7-1-seier, og førsteinntrykket Lessa har av jentene så langt er positivt.

– Det er mye talent her som kan være fremtiden. Det er 15 år gamle jenter som kunne spilt profesjonelt nå, men vi må gi dem tid, sier Lessa etter kampslutt.

– Vi vet at noen spiller for å være en del av noen, og andre som spiller seriøst fordi de ønsker å spille profesjonelt, men gjennom fotball kan vi lære jentene disiplin og å jobbe i grupper. De må være punktlige og seriøse og jobbe hardt når vi har treninger, fortsetter Lessa.

Lessa sa seg godt fornøyd med kampen, og roste jentenes konsentrasjon og fokus.

– Jentene er ivrige på å bli bedre. De er veldig fokuserte, respektfulle og hardtjobbende. Jeg er veldig imponert, sier Lessa videre.

Ønsker å involvere seg

Da muligheten om å trene jentelaget på Åkra ble presentert, var Lessa veldig interessert, og forteller at hun ønsket å ta jobben hvis ingen andre tilbydde seg.

– Jeg prøver å bli involvert i lokalsamfunnet, lære språket og inspirere. Da muligheten kom så sa jeg at jeg ønsket å ta den, fordi jeg ville ha mer å gjøre, så lenge det ikke går ut over jobben jeg har i Avaldsnes, forteller Lessa.

Og selv om det var skikkelig «Karmøy-vær» under kampen, tok Lessa det hele med et smil.

– Føttene mine er kalde, men resten er perfekt. Når du gjør noe du elsker, så er det ikke noe annet som betyr noe, avslutter Lessa.

– Det vil nok løfte jentene mye

Trener Kjetil Knutsen synes det å ha Lessa med på treningene og kampene er et skup på mange måter, og er godt fornøyd så langt.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
– Vi følger hun glir voldsomt bra inn i gruppen og har allerede bidratt mye. Jeg tror det gir mye positiv energi, og faglig sett så er hun dyktig. Det vil nok løftene jentene mye, sier Knutsen.

– Fungerer hun som en inspirasjon?

– Ja, det så vi jo med en gang. Jentene var mye mer på, både på trening og kamper. Det har jo en effekt når det kommer en slik ressurs inn. Du merker på jentene at de vil vise seg fra sin beste side, sier Knutsen.

Les mer om:

Sport Karmoynytt