Avaldsnes Toppfotball /arkivfoto

Avaldsnes Toppfotball tildelt pris

Avaldsnes Toppfotball er tildelt prisen Karmøyfiskaren 2023.


KARMØY: Det melder Skudenes & Aakra sparebank på sine nettsider.

Prisen gis til personer, organisasjoner eller grupper som har markedsført Karmøy på en positiv måte. 

– Avaldsnes Toppfotball ble etablert som egen klubb fra 1. januar 2021, men har vært i øverste divisjon i norsk kvinnefotball helt siden 2013. Avaldsnes Toppfotball har som formål og drifte toppfotball for kvinner på Haugalandet inkludert utviklingsarbeid i samarbeid med Norges Fotballforbund, lokalt (NFF Rogaland) som sentralt. Dette samsvarer godt med Skudenes & Aakra Sparebank sine bærekrafts mål hvor det å oppnå likestilling mellom kjønnene er et av bankens fokusområder, skriver banken.

I begrunnelsen trekker de også frem at Avaldsnes at imponerende merittliste ved i 2013 bli det første laget fra Karmøy i toppdivisjonen. 

– Første sesong i Toppserien (2013) endte på 4. plass og cupfinale. I denne perioden har laget oppnådd tre sølv i serien, deltatt i tre cupfinaler hvor de i 2017 vant over VIF. Sist ikke minst har Avaldsnes to ganger kvalifisert seg til deltakelse i Champions League.

I tillegg nevner de ansettelsen av John Arne Riise som hovedtrener har gitt ytterligere oppmerksomhet til Avaldsnes og Karmøy, blant annet med TV serien, «Fan av Riise». 

Deles ut for 31. gang

Utdelingen er den 31. i rekken, og prisen er på 50.000 kroner, samt en statuett i miniutgave av ”Mann i båt”, av billedhoggeren Svein Magnus Håvardstein.

Tidligere mottakere av prisen er blant andre Leiv Ove Andsnes, Aleksander Hauge, Jesper Saltvik Pedersen, Skudefestivalen og Slogmåkane.

Bak prisen står Skudenes & Aakra Sparebank. Representert i juryen er Karmøy Kommune v/kultursjef John Arve Hveding, Haugesunds Avis v/Ruth M. Sunnanå Sveistrup. Skudenes & Aakra Sparebank v/ markedssjef Nina Høybakk, Irene Hansen og Alf Inge Flokketvedt.

 

Les mer om:

Avaldsnes toppfotball