Lena Tyriberget.

Avaldsnes signerer landslagsspillere

Skrevet av Kent Olsen
23.01.2020 08:28 - OPPDATERT 23.01.2020 08:36

Har ambisjoner for årets sesong.

FOTBALL: Avaldsnes har signert landslagsspillerne Katrine Gorry (27) og Clare Polkinghorne (30), som begge kommer fra den australske ligaen W-league-klubben Brisbane Roars.

Det skriver klubben i en pressemelding sendt onsdag kveld.

– Vi har en klar ambisjon om igjen å være et av Norges beste fotballag for kvinner, sier Lena Tyriberget, sportssjef i Avaldsnes, om de nyeste signeringene til VG.

Polkinghorne har 116 kamper for det australske landslaget, mens Gorry har 76.

Om Gorry sier Tyriberget følgende:

– Vi ønsker Gorry sin rutine og erfaring sammen med våre litt yngre men spennende midtbanespillere. I tillegg til sin rutine og erfaring, vil hun kunne bidra med aggressivitet/press, være en god ballvinner og rytmesetter i vårt angrepsspill samtidig som hun kan være god til å balansere laget.

Polkinghorne er den som har flest kamper for det australske landslaget, og Tyriberget håper forsterkningene kan få laget til å kjempe i toppen.

– Den internasjonale erfaringen til Polkinghorne sier det meste. Hun er en solid internasjonal spiller, veldig profesjonell og vi er veldig trygge på at hun vil forsterke laget vårt på og utenfor banen. Erfaringen Avaldsnes har med australske spillere, er at de både tar nivået og kan forsterke treningskulturen vi ønsker, sier Tyriberget i pressemeldingen.

Fra før av har Avaldsnes signert Elise Thorsnes og Andrea Norheim i forkant av årets sesong.

Lokale spillere gir seg

Tidligere denne måneden meldte klubben på sin hjemmeside at tre lokale spillere gir seg.

«Cecilie Pedersen, Anna Østrem og Helene Haavik trapper ned og går ut av troppen til Avaldsnes. Vi takker for god innsats og ønsker alle lykke til videre,» skriver klubben på sine nettsider.