Avaldsnes ble for sterke for Vea i fredagens lokaloppgjør.

Avaldsnes banket Vea

Skrevet av Kent Olsen
14.06.2019 21:21 - OPPDATERT 15.06.2019 19:33

Bortelaget tok ledelsen etter fem minutter, men over 90 minutter viste Avaldsnes seg å være det beste laget i lokaloppgjøret i 5. divisjon fredag kveld.

FOTBALL: Avaldsnes tok en oppskriftsmessig seier etter å ha scoret fire mål mot Vea på Skeie fredag kveld.

Men det så noe skummelt ut i begynnelsen, for Vea var frempå og tok en tidlig ledelse etter fem minutter ved Hein Olaf Haringstad.

Avaldsnes utlignet til 1-1 før pause, og etter det begynte målene å renne inn bak Andre Hermansen Fiskum sitt mål.

– Vi visste hva som kom. De er bra i første omgang. Vi sliter litt med å få i gang spillet vårt. Vi er på fighten i første omgang. Jeg vet ikke om vi blir litt overrasket selv om vi har snakket om det hele uka at de kommer til Skeie for å ødelegge for oss. Det gjør de bra i første omgang, men jeg synes at vi hever oss veldig i andre omgang. Det må vi bygge videre på, sier Avaldsnes-trener Andreas Ulland-Andersen.

Laget ligger nå på delt førsteplass, men har bedre målforskjell enn Haugar.

– Vi er fornøyd med det, men det er lenge igjen av sesongen. Vi tar kamp for kamp og jobber med oss selv, sier han.

Geir Harald Skorpe fra SK Vedavåg Karmøy hadde god tro før kampen, og forteller at det ble enda mer forhøyet da laget gikk opp i en tidlig ledelse.

– Men Avaldsnes har i hvert fall tre klassespillere. Slike spillere betyr enormt mye i 5. divisjon. Det ble forskjellen i dag, sier Skorpe.

– Vi vet at Avaldsnes scorer mye mål, så det holder ikke å lede med ett mål. Nå scoret de fire, fortsetter han. 

Han karakteriserer sesongen så langt som en berg-og-dalbane for Vea, men håper at en kan avslutte sesongen på øvre halvdel av tabellen.