Arrangeres som normalt igjen: – Ser frem til rekordmange på Karmøy

Karmøy Maraton arrangeres for niende gang lørdag 20. november.

SPORT: I fjor ble Karmøy Maraton gjennomført med inntil 200 deltakere per distanse på grunn av koronasituasjonen. I tillegg ble 10 km-løpet og barneløpet avlyst, og arrangementet gikk uten publikum på stadion.  

I år blir Karmøy Maraton tilbake til normalen når løpet går av stabelen 20.november. Det blir arrangert tre distanser: maraton med start klokken 09:30, halvmaraton med start klokken 11:00 og 10-km. med start klokken 11:15.

– Vi vet at mange har savnet å delta på konkurranser, så vi ser frem til rekordmange på Karmøy 20. november, skriver Karmøy Maraton på sine nettsider. 

I en pressemelding opplyser arrangøren at det forventes totalt 500 deltakere i år.  

I følge deltakerlisten er det allerede 350 påmeldte. 100 av disse er påmeldt til maraton, 197 er påmeldt til halvmaraton, mens 53 er påmeldt til 10 km-løpet. 

– Ta hensyn

Start og mål for alle distanser er på Åsebøen Stadion i Kopervik.

– Maratonløypa er èn rundløype; sørover langs Austre Karmøyveg til Skudenes, og videre nordover, gjennom Åkra og retur til stadion. Halvmaraton går fra Åsebøen vestover til snupunkt ved Ådland bedehus og retur til stadion. 10-km. følger samme trasè som halvmaraton og snur etter 5 km. på Veasletta, skriver arrangøren. 

Maraton og halvmaratonløperne krysser Fv. 547 ved Åkra Elektriske, og på Veasletta/Heiå.

Karmøy Maraton opplyser om at det vil være manuell dirigering av trafikk, og at det derfor må påregnes noe ventetid. I tillegg settes trafikklys i Åkrehamn i gulblink.

[annonse]
– Det vil være godt med løypevakter, og vi oppfordrer bilister til å ta hensyn, skriver arrangøren. 

Se bilder fra fjorårets arrangement: 

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.