May Susanne Nilsen og Linn Therese Syvertsen vil fylle paviljongen i Skudeneshavn med lys fredag.

Arrangerer lysmarkering i Skudeneshavn: — Vil vise at vi er i mot rasisme og mobbing

Fredag vil paviljongen i Skudeneshavn fylles med lys til minne om Gustav Tjøstheim.


SKUDENESHAVN: Den 31.oktober mistet Jannicke Myge Tjøstheim og mannen Tor Helge sønnen sin Gustav. Livet ble for tungt for 15-åringen.

Gjennom en artikkel i Haugesunds Avis har det i etterkant kommet frem at Gustav ble utsatt for mobbing og rasisme. 

Linn Therese Syvertsen og May Susanne Nilsen har siden den tragiske hendelsen hatt et ønske om å gjøre noe for Gustav og familien. 

— Jeg tenkte at jeg skulle så gjerne gjort noe for dem, og vise at vi bryr oss, sier Nilsen, som tok kontakt med Syvertsen for å diskutere hva de kunne få til. 

— Det er flere her i Skudeneshavn som har ytret et ønske om å gjøre noe. Det har vært en tanke om et fakkeltog, men i disse covid-19 tider er det vanskelig å gjennomføre, sier Syvertsen.

Sammen kom de to frem til at de ville arrangere en lysmarkering. 

— Vi fant ut at en lysmarkering var en fin ting å gjøre i disse tider for å vise at vi er i mot rasisme og mobbing. Vi bryr oss, og vi ønsker å vise støtte for Gustav og familien hans, sier Syvertsen. 

Vil fylle paviljongen med lys

Fredag 4.desember inviterer Syvertsen og Nilsen alle som vil til å komme og fylle paviljongen i Skudeneshavn med lys.

— Vi begynner klokken 14, og vi har invitert ungdomsskolen som vil komme ned klassevis og sette frem lys. Folk kan ha telys og led-lys i syltetøyglass slik at det holder seg. Det kommer til å bli stående her utover hele fredagen og kanskje lørdagen, sier Syvertsen. 

Nilsen oppfordrer om at ikke alle kommer klokken 14, men at man kommer og tenner lys utover hele dagen og kvelden. Det vil også være vakter til stedet med tanke på smittevern.

Initiativtakerne håper at mange vil være med og vise sin støtte.

— Jeg så leserinnlegget til Diarry Heimdal om rasisme i Karmøy, og tenkte at vi ikke er klar over det hvor mye rasisme det er i Norge. Det er viktig å få frem at det er noe vi ikke ønsker å ha. Vi vil vise avstand fra det, sier Nilsen før Syvertsen fortsetter:

— Vi må ha en holdningsendring, og vi voksne må gå foran med et godt eksempel. Vi må vise barna våre hva som er rett, og hva som ikke er greit. Det er fokus på mobbing og det er nulltoleranse for mobbing på skolene. Men det er ikke løst på noen som helst måte. Jeg tror at når vi har hatt en slik utrolig trist hendelse med en av våre egne her i Skudeneshavn, så går det inn på alle. Alle og enhver kjenner virkelig på at dette må vi gjøre noe med, sier Syvertsen. 

Har fått mye respons

Siden arrangementet ble lagt ut på Facebook i går, har over 200 meldt at de vil delta på markeringen eller at de er interessert i å komme. 

— Det har fått kjempegod respons. Vi håper på en verdig og fin markering, sier Syvertsen og legger til:

— Vi vil vise at hele Skudenes er her og står med familien i sorgen. Vi håper det blir mange lys som blir stående her på fredag. 

 

Gustavs familie er kjent med omtalen av saken. 

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.