Arkivfoto: Elisabeth Lie Nilsen i NAV Marked Nord-Rogaland.

Arrangerer historiens første heldigitale jobbmesse


LEDIGHET: Jobbmessa skjer online torsdag 19. oktober mellom 10 og 14 og vil kun foregå via nettbaserte løsninger. I følge en pressemelding fra NAV er 22 arbeidsgivere påmeldt og 290 arbeidssøkende ingeniører fra Rogaland og Hordaland har takket ja til å delta. Jobbmessa blir trolig med det den største online jobbmessen for ingeniører i Norge.

– Vår tanke med å tilrettelegge for en slik type jobbmesse, er jo at vi håper at det kan være lettere å få matchet bedrifter og kandidater som er lengre fra hverandre geografisk dersom vi får gjort det på en digital plattform. Det er mindre aktuelt å sende folk land og strand rundt på vanlige jobbmesser. Dette er både tidsmessig besparende, miljøvennlig og lite tidkrevende for både arbeidsgivere og arbeidssøkere, forklarer leder NAV Marked Nord-Rogaland, Elisabeth Lie Nilsen.

NAV samarbeider med rekrutteringsnettstedet jobbmesse.no om messen. Deltakerne vil kunne tekste/chatte med potensielle arbeidsgivere og det vil være mulig å gjennomføre videointervju. Arbeidssøkerne vil også kunne laste opp egen videopresentasjoner.

Håper på suksess

Den digitale plattformen er helt ny og fortsatt under utvikling. Men den ser veldig bra ut – og ligner veldig på en vanlig «live» jobbmesse – med mange stands i ett messeområde. Vi håper selvfølgelig at løsningen er så enkel og intuitiv som vi syns, slik at arbeidssøkere uten mye opplæring klarer å være aktive på jobbmessen, og levere cv, chatte for å få dialog med arbeidsgiverne, sier NAV-lederen.

Rådgivere fra NAV vil også være tilgjengelig under den digitale jobbmessa.

– Vi aldri gjort dette før, så vi er veldig spente på om dette er ett godt nytt tilskudd til de andre vanlige jobbmessene som vi vanligvis har stor suksess med, sier Lie Nilsen.