Håkon André Førre Knudsen i Haugaland Dataungdom og ungdomsarbeider Glenn Roger Mardal er klare for å arrangere Overloaded Online kommende helg.

Arrangerer Haugalandets største datatreff på nytt vis

Siden 2015 har Haugaland Dataungdom arrangert regionens største datatreff. I år møtes ungdommene online.

ÅKRA: Haugaland Dataungdom er organisasjonen som de siste årene har samlet rundt 300 ungdommer fra hele distriktet til datatreff i Skåredalen skole, kultur- og idrettssenter. I år hadde de planlagt å feire fem-års jubileum, men slik ble det ikke. 

— Som med veldig mange andre arrangementer så måtte vi avlyse i år. Men vi ønsker uansett å få til et aktivitetstilbud for datainteresserte ungdom. Derfor har vi flyttet arrangementet ut på nettet og arrangerer «Overloaded Online» kommende helg 13. - 15. november. Vi har brukt hele høsten på å planlegge dette, og det er første gang vi har et heldigitalt arrangement. Det er datatreff som er vår ting, men vi tror dette skal bli bra også, sier styreleder i Haugaland Dataungdom, Håkon André Førre Knudsen.

Med seg på laget har de fått Down Under ungdomsklubb på Åkra, og mandag kveld var de i full sving med å rigge til studio i lokalene til ungdomsklubben. Down Under har tidligere samarbeidet med Haugaland Dataungdom om blant annet Minecraft-påskekos tidligere i år.

— Siden ungdomsklubben måtte stenge på grunn av korona, fikk vi ekstra midler til å kjøpe inn data. Vi laget en Discord-kanal der vi har samlet oss og hatt litt aktiviteter, og vi har fått mersmak på digitale arrangementer. Nå på lørdag blir det en 12 timer lang live stream med mange spennende gjester, i tillegg til at det er spillkonkurranser som går på fredagen med en mulig finale på lørdagen, forteller ungdomsarbeider ved Down Under, Glenn Roger Mardal. 

Ordfører-debatt om dataspill

Arrangørene håper at de klarer å bidra til at deltakerne får den rette «overload-følelsen» selv om de sitter hjemme og spiller. Live-streamen starter klokken 12 på lørdag på overloaded.no og deltakerne kan underveis treffe blant andre Martin Mentzoni, Linn Isabel Eielsen (@linnsikt), forfatter Martin Bergesen som har skrevet boken «Alle kan spille» samt to ordførere. 

— Lørdag klokken 16 kommer ordføreren i Karmøy kommune og Tysvær kommune i studio her for å bli med på en debatt om dataspill som møteplass for ungdom. Vi i Haugaland Dataungdom synes det er kjempekjekt å få sette dataspill på den politiske agendaen. Det ser vi frem til, sier Førre Knudsen. 

Arrangørene lover flere konkurranser og flotte premier i helgen. 

— Det er en ungdom som skal bygge en PC live, og det blir en konkurranse der man kan vinne den. Deltakerene oppfordres til å være litt aktive og være med ved å delta i chat og konkurranser, og å bli med å spille for eksempel «Among Us» og «Minecraft». Det er bare å hive seg på, sier Mardal. 

— Lurt at foreldrene følger litt med

Hovedmålgruppen er ungdom i alderen 12-18 år, men det finnes ingen aldersgrense for å bli med på Overloaded Online, og arrangørene understreker at det er et lavterskel tilbud der alle kan bli med. Også foreldre oppfordres til å titte innom. 

[annonse]
— Det er et ungdomsprogram, men i begynnelsen av streamen kan det være lurt at foreldrene følger litt med. For dersom du har en ungdom som spiller, kan du få litt forståelse for hva det innebærer og få et lite innblikk i den verdenen. Det er litt av poenget med at vi gjør dette også, sier Mardal. 

Å arrangere Haugalandets største datatreff online tror de skal gå helt fint. 

— Det er en utfordring vi tar imot med åpne armer. Vi tror dette blir knallbra, og vi skal ha det veldig kjekt sammen i helgen. Vi er like spente som glade for at det skjer, smiler Mardal. 

— Vi har tro på at det blir et bra arrangement og en fin erstatning for Overloaded. Vi håper at flest mulig vil stikke hodet innom streamen på lørdag, avslutter Førre Knudsen.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.