Leder, NAV Marked Nord-Rogaland, Elisabeth Lie Nilsen. Foto: Grethe Nygaard

Arbeidsledigheten fortsetter å synke

Skrevet av Kent Olsen
02.11.2020 10:30

170 færre arbeidssøkere i Nord-Rogaland.

ARBEIDSLIV: Pilene peker rett vei i arbeidsmarkedet. I oktober måned var det igjen reduksjon i ledigheten i Nord-Rogaland når en ser på antall helt ledige på 79.

– Haugesund ligger fortsatt høyest i andel helt ledige med 3,8%, noe som er over fylkessnittet på 3,6%. Karmøy ligger godt under fylkessnittet med sine 2,8% helt ledige. Tysvær har nå 2,6% og Vindafjord har 2,3% helt ledige arbeidssøkere. Nederst har vi Sauda med 1.7%, Suldal med 1,4% og Bokn med 1,1% helt ledige arbeidssøkere, skriver leder for NAV Marked Nord-Rogaland, Elisabeth Lie Nilsen i en pressemelding.

Hos de delvis ledige er det størst bevegelse i oktober med 123 færre delvis ledige i Nord-Rogaland.

– En betydelig nedgang ser vi i resten av fylket også, skriver Lie Nilsen.

Det er likevel flere kommuner der ledigheten er over dobbelt så høy sammenlignet med nivået før koronautbruddet.

– Nå har også ledighetsperioden vart lenge for mange av arbeidssøkerne – noe som er krevende for de aller fleste. I og med det nå er gitt større rom for å beholde dagpenger under utdanning, så oppfordrer vi sterkt til at arbeidssøkerne sjekker mulighetene som ligger i dette. Dette vil gi kunne gi dem økt kompetanse og økte muligheter for overgang til arbeid. I tillegg vil dette også kunne være med å bidra til å redusere de uheldige virkningene av det å være uten arbeid over lengre tid. Vi oppfordrer også arbeidssøkere til å søke seg over i andre bransjer der hvor det er ledige stillinger fortsatt, hvis de har kompetanse som kan være overførbar til andre bransjer, skriver Lie Nilsen.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.