Amanda Stol (25) og Amanda Værøy (20).

Amanda fikk praksis hos Amanda på Amanda hudpleie

Skrevet av Kent Olsen
14.03.2019 16:45 - OPPDATERT 14.03.2019 17:45

KOPERVIK: Da Amanda Værøy skulle søke om praksisplass hadde hun hørt mye godt om Amanda Hudpleie i hjembyen Kopervik. Etter å ha kontaktet innehaver Amanda Stol fikk hun til slutt praksisplass frem til mai.

At navnet skaper noe forvirring, innrømmer begge til Karmøynytt, men Stol synes det aller mest er kjempekoselig.

– Jeg har aldri hatt noen relasjon med noen som heter det samme. Det er kjempeløye, og i tillegg til at salongen heter det samme. Det er kult, men vi blir litt forvirret når noen sier Amanda, ler hun og Værøy.

20 år gamle Værøy går hudpleie i Bergen, og ønsket seg hjem til Karmøy på praksisplass.

– Men var det noe med navnet?

– Hehe, nei, ikke egentlig. Bare at jeg hadde hørt mye skryt om salongen. Jeg visste at hun var dyktig, smiler hun.

Kjekkeste uken

Mandag denne uken begynte Værøy hos Stol og skal være i praksis frem til mai. I november 2017 startet Stol bedriften.

– Det har gått kjempefint. Det er kjempetravelt å drive for seg selv, men denne uken har vært den kjekkeste uken siden jeg begynte faktisk. I og med at Amanda skulle være her så bestemte jeg meg for at jeg ikke skulle jobbe på spreng som jeg vanligvis gjør. Jeg ville bruke tid på å se hva hun gjør og lære henne et par ting, forteller Stol.

For Stol startet butikken i Kopervik da hun var 23 år gammel. Og tross sin unge alder har hun klart å få drømmen til å gå i oppfyllelse.

– Jeg hadde jobbet i noen år så jeg var usikker, men jeg ble ganske pushet blant de rundt meg. Jeg hadde også noen kunder som tok kontakt om jeg ikke jobbet lengre. Jeg ble egentlig kastet inn i det, og begynte da sønnen min var syv måneder. Men jeg har fått god hjelp av familie så det er kjempeluksus, så jeg hadde ikke klart det uten dem, forteller Stol og legger til at hun har blitt kjempeglad i kundene sine.

Les alt om:

Naeringsliv Karmoynytt