Alle kan delta i verdens største veldedighetsløp

Skrevet av Karen Hesseberg
16.04.2018 15:07 - OPPDATERT 16.04.2018 17:07

KARMØY: 24 timer av den første helga i september er viet stafetten. Eller festivalen om du vil. For her er opplevelsen i fokus, ikke rundetidene. Og de som står midt oppe i sykdommen nå, er de som har rangen.

– Vi setter fokus på fighterne, de får blant annet eget telt og festmiddag, sier John Roger Midthun, som leder «Stafett for livet» på Karmøy.

I Torvastad idrettslag gleder de seg til stafetten, og til å vise fram anlegget sitt.

– Det blir strålende flott vær, godt og varmt. Det blir et utrolig bra opplegg rundt banen her med telt, ulike arrangementer og underholdning, lover daglig leder Ole Førland.

Det angår oss alle

En av tre får kreft. Den ene er alltid nær en av oss. Kreft angår alle. Midthun er en av dem som har kjent det på kroppen.

– Jeg har hatt kreft selv, er frisk nå og kjenner jeg brenner for saken.

Ordførerne i Karmøy, Tysvær og Haugesund, som stiller opp for å motivere innbyggerne sine til å delta med egne lag, har alle familie og venner som er rammet.

– Min far døde av kreft i løpet av fire uker, det ble voldsomt med mye følelser på kort tid. Men vi fikk i alle fall tatt avskjed, sier Arne-Christian Mohn.

Som lege bærer han også med seg mange sterke pasienthistorier.

  Det er ekstra vondt når barn eller unge voksne dør av kreft.

Mohn minner likevel om at to av tre blir friske igjen. Og stafetten skal i tillegg til å støtte dem som står midt oppe i det, også være en feiring av livet.

– Dette blir bra, sier Førland i idrettslaget, og utfordrer samtlige idrettslag i Haugesund, Tysvær og Karmøy til å stille med lag.  Se mer i videoen over. 

Les alt om:

Tv-haugaland Karmoynytt