Åkra gikk seirende ut av lokaloppgjøret

Skrevet av Kent Olsen
15.11.2018 21:31 - OPPDATERT 15.11.2018 22:31

HÅNDBALL: Åkras herrelag tok en knepen, men fortjent seier hjemme mot Avaldsnes i torsdagens lokaloppgjør i 3. divisjon.

– Først og fremst er det alltid gøy å vinne lokaloppgjør. Jeg synes at vi har kampen i gode stunder, men taper litt i noen perioder. Men vi har kampen og når det skal avgjøres så viser guttene hva de skal gjøre, sier Åkra-trener Mika Nurmi, og skryter samtidig av de unge på laget.

Han synes også at kveldens motstander ga dem en god match.

– Jeg synes Avaldsnes spilte bra i perioder. Vi fikk ikke helt tak på dem, og havnet litt på etterskudd i forsvar. Men lokaloppgjør blir ofte slik. Det blir ikke noen fin match. Du spiller litt med hjertet ute på drakta, sier Nurmi.

– Fortjent tap

Avaldsnes-trener Paul Inge Engedal sier rett ut at det var et fortjent tap.

– Vi er ikke på fra begynnelsen av, helt til vi setter 16 år gamle Tomas Bråten inn som er vår beste spiller og viser vei både i forsvar og fremover, forklarer Engedal, som oppsummerer kampen slik:

– Åkra var bedre enn oss, enkelt og greit.

Tøff start

Åkra åpnet desidert best, og før det var gått fem minutter så satt mål nummer fire i nota, mens buret i Åkras ende var rent. Det førte til at Avaldsnes tok en tidlig timeout.

Nevnte timeout fikk fart på sakene hos Avaldsnes, og resulterte til slutt med nettkjenning.

Et hardkjør fra bortelaget førte dem opp i ryggen på Åkra, men da skrudde hjemmelaget på turboen og gikk fra 7-6 til 15-12 som ble pauseresultatet.

Bølget frem og tilbake

Åkra åpnet andre omgang i samme tempo som første, og fikk en luke på fem mål 10 minutter ut i andre omgang, noe som igjen førte til timeout hos bortelaget.

Det hjalp nok en gang på selvtilliten og spillet, for Avaldsnes fosset på, og spiste seg inn til 22-21.

Det varte imidlertid ikke lenge, for Åkra rykket nok en gang fra. Minutter senere så det ut til å bli en spennende avslutning med 27-26 med syv minutter igjen å spille.

Hjemmelaget viste derimot at de hadde et ekstra gir, og økte til 30-26, og sikret seieren til slutt seieren med 32-28.

Les mer i neste ukes Karmøynytt.

Les mer om:

Sport Karmoynytt